Wat is Flutter?

Een open-source framework voor hybride app ontwikkeling, ontwikkeld door Google.

Flutter maakt gebruik van de Dart-programmeertaal en stelt ontwikkelaars in staat om apps te maken met hoge prestaties, soepele animaties en een moderne look & feel. Het heeft ook een rijke bibliotheek met UI-componenten en stijlrichtlijnen volgens Material Design, wat het ontwikkelproces snel en eenvoudig maakt.

Met Flutter kun je ontwikkelen voor verschillende platformen met één codebase en maak je gebruik van een native bridge om de integratie met de platform-specifieke functies van het besturingssysteem te vergemakkelijken. Dit bespaart tijd en middelen, aangezien je niet meerdere codebases hoeft te onderhouden.

Flutter biedt ook veel flexibiliteit en de mogelijkheid om te experimenteren, aangezien ontwikkelaars de layout van de app kunnen aanpassen zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties. Dit zorgt voor een goede gebruikerservaring en de mogelijkheid om unieke en opvallende apps te ontwikkelen.

Kortom, Flutter is een veelzijdige en efficiënte oplossing voor app ontwikkeling en wordt steeds populairder onder ontwikkelaars en bedrijven. Het is een uitstekende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een snelle en eenvoudige manier om high-performance hybride apps te ontwikkelen voor verschillende platformen.

Nadelen van Flutter:

  1. Nog niet zo bekend: Flutter is een relatief nieuw platform en heeft nog niet dezelfde aanwezigheid en volwassenheid als andere app-ontwikkelplatforms.
  2. Beperkte bibliotheek: Hoewel de bibliotheek van Flutter snel groeit, is het nog steeds zeer beperkt in vergelijking met native platformen en moeten ontwikkelaars soms zelf componenten schrijven.
  3. Grotere app-grootte: Flutter-apps zijn over het algemeen groter dan apps gebouwd met andere platformen, wat bijdraagt aan langere downloadtijden en grotere opslagvereisten op de apparaat van de gebruiker.
  4. Prestaties: Hoewel Flutter goed presterende apps kan produceren, kunnen sommige complexe animaties en UI’s problemen opleveren, vooral op oudere apparaten.

Er kleven dus ook wel wat nadelen aan, maar soms kan Flutter wel degelijk de juiste oplossing zijn voor een app vraagstuk.

Nog steeds niet helemaal duidelijk?

Ik help je graag met al je vragen. Je mag me altijd even bellen of mailen.