Easyrit

STRATEGIE | UX/UI Design | App Ontwikkeling | Onderhoud

Intuïtief
Ritten
Registreren

EasyRit is de handigste en meest overzichtelijke rittenregistratie app voor het registreren van je autoritten om bijtelling te voorkomen, voor je werkgever, accountant, debiteuren of eigen administratie. Door de intuïtieve bediening is het extreem eenvoudig je ritten te registreren. De app is 100% belastingdienst proof en privacy vriendelijk.

Hardware koppelingen

Omdat gebruikers nogal eens vergeten een rit te starten en te stoppen, hebben we de Bluetooth connectie met de auto gebruikt om dit proces te automatiseren. Daarnaast is er een backup scenario voor auto’s zonder Bluetooth connectie in de vorm van een beacon.

De app is daardoor volledig automatisch te gebruiken. Een goed voorbeeld waar we de User Experience (UX) van de app flink hebben kunnen verbeteren door een hardware koppeling te maken.

Hans Kersten

Directeur
Easyrit

Een rit volgen op basis van locatie

Het belangrijkste doel was om het zo makkelijk mogelijk te maken om de rit activiteit van een gebruiker te volgen. Veranderingen en verschillen in het iOS en Android besturingssysteem dagen ons uit om met creatieve oplossingen te komen.

Als oplossing hebben we een koppeling met de auto van de gebruiker gemaakt op verschillende manieren. Heeft de auto een Bluetooth verbinding dan gebruiken we die om de rit automatisch te starten en te stoppen. Als fall-back hebben we een beacon die in de auto geplaatst wordt, om het automatisch starten en stoppen van de rit ook hier mogelijk te maken.

Het was de eerste keer dat we met Bluetooth (BLE in dit geval) op deze manier hebben ingezet. Onze ontwikkelaars doken met volle overgave in deze uitdaging. Leren door te doen is de beste manier om iets voor elkaar te krijgen.

Redesign
2016 > 2022

Je gebruikers verwachten altijd een frisse app die bij de tijd is. Er is alleen ook altijd een grote groep gebruikers die liever niets ziet veranderen in de app die vooral een functioneel doel dient. Het maken van een goed redesign is dus een uitdaging.

Wij gaan die uitdaging echter graag aan. Het design wat je hier ziet is de oude situatie naast de nieuwe situatie. Daarin zie je duidelijk de stappen die qua gebruikersgemak (UX) en op het visuele aspect (UI) gemaakt zijn. Door dit te blijven valideren met een groep test gebruikers weet je zeker dat je goed zit.

De nieuwste technieken

Ondertussen is het op veel verschillende manieren mogelijk om een rit te starten en te stoppen. Een recente toevoeging is het gebruik van de Siri spraakassistent op Apple toestellen.

Zoals je hiernaast kunt zien is het mogelijk om zelf een Siri Shortcut aan te maken. Dit is een zin of woord wat Siri herkent om dan het gekoppelde commando uit te voeren. Een leuke toevoeging die de app weer net wat makkelijker maakt. Doordat we van standaard Apple frameworks en API’s gebruik maken is het geen ingewikkelde toevoeging voor onze ontwikkelaars.