Easyrit

Op een intuïtieve manier ritten registreren

EasyRit is de handigste en meest overzichtelijke rittenregistratie app voor het registreren van je autoritten om bijtelling te voorkomen, voor je werkgever, accountant, debiteuren of eigen administratie. Door de intuïtieve bediening is het extreem eenvoudig je ritten te registreren. De app is 100% belastingdienst proof en privacy vriendelijk.

Hardware koppelingen

Omdat gebruikers nogal eens vergeten een rit te starten en te stoppen, hebben we de Bluetooth connectie met de auto gebruikt om dit proces te automatiseren. Daarnaast is er een backup scenario voor auto’s zonder Bluetooth connectie in de vorm van een beacon.

De app is daardoor volledig automatisch te gebruiken. Een goed voorbeeld waar we de User Experience (UX) van de app flink hebben kunnen verbeteren door een hardware koppeling te maken.

Jaar

  • 2015 – Heden

Platform(en)

  • Android
  • iOS

Wat we gedaan hebben

  • Native App Ontwikkeling
  • Onderhoud
  • Strategie
  • UX/UI Design

Hans Kersten

Directeur
Easyrit

De samenwerking met Glamorous Goat is ondertussen al heel wat jaren oud. We blijven samen de app verbeteren in een iteratief proces. Zo blijven we actueel en de gebruikers verassen.

Vertrouwd raken met een Bluetooth beacon

Het was de eerste keer dat we met Bluetooth (BLE in dit geval) op deze manier hebben ingezet. Onze ontwikkelaars doken met volle overgave in deze uitdaging. Leren door te doen is de beste manier om iets voor elkaar te krijgen.

Een rit volgen op basis van de exacte locatie

Het belangrijkste doel was om het zo makkelijk mogelijk te maken om de ritactiviteit van een gebruiker te volgen. Veranderingen van iOS en Android dagen ons uit om met creatieve oplossingen te komen om het vlekkeloos te laten werken.