Wie zijn we en wat is onze missie?

“Vol passie bouwen aan apps die impact maken”

Ons bedrijf is gestart met een simpele missie – om op een creatieve manier apps te bouwen die een geweldige impact hebben op onze klanten en de eindgebruiker.

Onze specialiteit is het koppelen van apps met hardware zodat de bediening van die hardware door een app gemakkelijker wordt. Zo kan je via apps bijvoorbeeld de verlichting bedienen of een gashaard aansturen.

We zijn daarnaast geobsedeerd om de ultieme gebruikerservaring te bedenken, zodat we het verschil kunnen maken tussen de miljoenen apps die vechten om een plekje op het scherm van de smartphone.

In 2013 is Glamorous Goat opgericht en sindsdien is deze passie alleen maar sterker geworden. Wij maken vooral native iOS, Android en web—apps.

Vanuit ons kantoor midden in het hartje van Eindhoven, werken we met een gepassioneerd team van specialisten. We werken alleen met mensen die hoge kwaliteit kunnen leveren en passen bij onze kernwaarden.

Je hoeft niet gek te zijn om hier te werken,
maar het helpt wel enorm!

Een enthousiast team van geiten en één herder

Volledig team bekijken

Onze kernwaarden, waar we voor staan!

🤩 Apps met een wauw-effect

We ontwikkelen graag apps die ons uitdagen, apps die er met kop en schouder bovenuit steken en waar we trots op kunnen zijn. Als dit niet meer het geval is dan communiceren we dit ook met elkaar. Hierdoor houden we ons werk leuk en uitdagend.

🤝 Vrijheid en verantwoordelijkheid

We bepalen hoe we werken, waar we werken en wanneer we werken. Dat is de vrijheid waar we veel waarde aan hechten. Dit brengt het beste in ons naar boven omdat we op elkaar vertrouwen en onze verantwoordelijkheid hierin nemen.

🧐 Kritisch zijn op onszelf

Om een app een succes te maken is gemiddeld niet goed genoeg. We blijven constant bezig om onszelf uit te dagen om het beste naar boven te halen. Daarom stimuleren we feedback en eerlijke vragen waardoor we kritisch blijven. Op de weg naar succes moeten we onze overwinningen vieren en dat doen we graag samen met de klant.

✅ Jij beslist

Jij doet wat je denkt dat goed is. We delen zoveel mogelijk informatie, kennis en context als we kunnen binnen Glamorous Goat. We vertrouwen en kunnen bouwen op elkaar. We zijn transparant en geven constructieve feedback. Onze mensen worden vertrouwd en zijn geschikt om zelf de beste beslissing te nemen voor de klant, Glamorous Goat en voor zichzelf.

🎯 Mik op de sweetspots

We proberen onze beslissingen te nemen op basis van data en onderzoek. Hierbij proberen we niet te vertrouwen op aannames en algemene kennis. We streven naar impact op korte termijn zonder het effect op de lange termijn uit het oog te verliezen. Daarom dagen we onszelf uit om onze beslissingen te maken op basis van data en onderzoek waarbij natuurlijk overleg en discussie ontstaat, wat we aanmoedigen.

👧🏽👦🏻 Glamorous Goat dat zijn wij

Als we het hebben over Glamorous Goat, dan hebben we het over de mensen die werken bij Glamorous Goat. We zijn een groep slimme, interessante en diverse personen. Om even onze bescheidenheid aan de kant te zetten: we zouden aan de slag kunnen bij ieder bedrijf, maar we kiezen ervoor om hier te werken. En wij zijn de reden waarom we dat doen. Samen zijn we verantwoordelijk om gelukkig, gezond en leergierig te blijven. We willen als team beter worden, daarom zorgen we voor elkaar.

Door de jaren heen

2019

Onze nieuwe UI UX designer

Rob heeft ook een handtekening gezet onder zijn contract om bij ons zijn mooie carrière te vervolgen. Hiervoor is hij bij ons terecht gekomen en houdt zich bezig met het vertalen van de klant wensen naar een functionele app.

Hij heeft een passie voor het ontwerpen van de juiste flow door een app.

2019

Nieuwe website live

Het moest er een keer van komen, want het heeft heel wat voeten in aarde gehad. In 2019 hebben we kunnen vieren dat de nieuwe website live is gegaan!

Je ziet hiervan nu het resultaat natuurlijk ook live op je scherm, want dit is de website waar je nu naar kijkt.

2019

Dennis

We hebben in 2019 ook Dennis aan ons team kunnen verbinden als iOS ontwikkelaar. Dennis heeft ook in Napels op de Apple Academy gestudeerd, net als Ricardo enkele jaren geleden.

Het team is dus flink aan het groeien en we zijn trots dat Dennis bij ons is aangesloten.

2019

Bezoek Appril festival

Met ons groeiende team zijn we ook naar de Appril conferentie geweest in Amsterdam. Waar we samen kennis hebben opgedaan over de toekomst van apps.

Boeiende topics kwamen er voorbij en zoals je kunt zien op het scherm hadden we een mooie grote delegatie aanwezig daar.

2019

Jira & Confluence

Door de groei van de organisatie moest er op een zeker moment ook meer structuur in de processen en tools komen. Door de jaren heen was er een wirwar aan verschillende tools ontstaan waardoor wij soms intern al het overzicht verloren. Kun je nagaan hoe onze klanten dat moeten hebben ervaren.

Daarom hebben we er begin 2019 voor gekozen om volledig over te schakelen naar de Atlassian suite. Daarvan zijn we Jira, Confluence en Service desk gaan gebruiken.

2019

Glamorous Goat Week

Het stond al heel lang op een lijstje om te doen, maar begin 2019 kwam het er dan eindelijk van. Een hele week samen zijn met iedereen uit het team. Dus de mensen uit Eindhoven mixen met de mensen uit de rest van de wereld.

We hebben een super leuke week gehad, waarin iedereen elkaar echt heeft leren kennen. Er zijn vriendschappen ontstaan en we hebben verschillende processen doorgesproken.

2018

Ricardo

Aan het einde van 2018 hebben we Ricardo uit Brazilië ?? aan ons team kunnen toevoegen. Ricardo heeft 9 maanden bij Apple op de developer academy gezeten in Napels en is daarna in Eindhoven komen wonen.

Heel gaaf om te zien hoeveel mooie inzichten hij mee heeft kunnen nemen vanuit Apple en die bij Glamorous Goat heeft doorgevoerd. Daarnaast heeft hij de typische Braziliaanse muziek geïntroduceerd voor op de vrijdag middag borrels.

2018

Honeywell

In 2018 hebben we Honeywell (via de joint venture Airios) als klant aan ons mogen binden. Erg leuk om betrokken te zijn geweest bij het ontwerpen van de UI en UX van onder andere een display.

We zijn er trots op dat we met Airios ondertussen een partnership hebben mogen sluiten, waardoor we verschillende van de klanten van Airios mogen helpen met de ontsluiting van hun producten via een app.

2018

Philips Volcano als klant

Toen we in 2017 Philips binnen haalden als klant en hebben laten zien dat we daar een mooie app konden neerzetten. Binnen de Philips organisatie viel dat op en daarom kregen we de vraag of we een vergelijkbare app voor een andere afdeling konden maken. Dit hebben we gedaan voor Philips Volcano en afdeling die zich met de cardiologie bezig houdt.

De app was wat simpeler en we hadden natuurlijk al een Philips 'raamwerk' staan waar we weer gebruik van konden maken. Daardoor hebben we ook hier vrij vlot een volledige app kunnen opleveren, al ging er meer tijd inzitten dan het eerste Philips project door andere zaken die voorbij kwamen.

2018

Andere stages

Vanaf 2018 zijn er steeds vaker stage plekken vrij gekomen bij Glamorous Goat. Marijn was de volgende stagiair die we aan ons konden verbinden. Hij had een mooie opdracht hoe we de interne processen konden verbeteren. We hebben veel gehad aan de resultaten van zijn onderzoek.

2018

Gastcollege's

Vanaf 2018 is Hugo ook regelmatig gastcolleges gaan geven op Avans waar hij ooit ook zelf op school heeft gezeten. Leuk om de studenten te leren hoe ze app marketing kunnen inzetten om een succesvolle app te lanceren.

Daarnaast is het gaaf om te zien dat er verschillende stagiairs zijn begonnen bij Glamorous Goat nadat ze een gastcollege hadden bijgewoond.

2018

Idee voor een nieuwe website

Ergens halverwege 2018 zijn we begonnen met de plannen voor een nieuwe website. We hebben eerst een design laten maken en zijn dat toen ook gaan bouwen. Al snel kwamen we er achter dat de nieuwe website zoals die bedacht was toch niet zo goed uitpakte. Hiernaast zie je een kleine impressie van hoe het er uit zou gaan zien.

Daarom zijn we eind 2018 opnieuw begonnen met het laten maken van een nieuw design en daar zie je nu het resultaat van in je browser. We zijn blij dat we het opnieuw hebben gedaan en daarmee het roer flink hebben omgegooid.

2017

Verder groeien

Op de valreep van 2017 is er ook besloten dat we in Eindhoven moesten gaan groeien. Jelle heeft toen besloten om af te komen studeren bij Glamorous Goat.

Na het afronden van deze stage is daarna besloten dat hij mocht blijven werken als hij wilde. Daarmee was hij de eerste officiële werknemer in Eindhoven die ook op de loonlijst stond! Een mooi nieuwe mijlpaal.

2017

Lookaliked Startup

We zijn dit jaar ook gevraagd om te helpen met het begeleiden van een startup. Het idee van de startup is dat je lookalikes van jezelf kunt vinden.

Samen met de bedenker van de app zijn we samen gaan zitten om te kijken hoe we de app een succes kunnen maken. Ondertussen staat die app natuurlijk al weer een tijdje in de AppStore en zijn we de 40.000 gebruikers gepasseerd!

2017

Philips als klant

In 2017 haalden we Philips binnen als klant. Een mijlpaal, omdat het veruit onze grootste klant was op dat moment. Er moest heel snel een app komen en of we dat konden waarmaken?

Natuurlijk hebben we alles in het werk gesteld om binnen 6 weken een eerste app versie op te leveren. Een hele prestatie om in zo'n korte tijd voor een grote organisatie als Philips dit voor elkaar te krijgen. Toch is het gelukt en het bleek het begin van een nieuw tijdperk. Ook multinationals kunnen bij ons terecht!

2016

Focus op apps

Ook hebben we in 2016 besloten enkel te gaan voor apps en het bouwen van websites dat nog sporadisch gedaan werd helemaal te stoppen.

Doordat we de focus hierop bewust hebben gelegd werd het steeds makkelijker om ook nee te kunnen zeggen tegen bepaalde opdrachten. Dingen die niet meer in ons straatje lagen werden dus ook niet meer gedaan vanaf dat moment en die keuze gaf veel rust en ruimte om te groeien met een visie.

2016

Team blijft groeien

Ondertussen groeit het remote team gestaag door en werken we met 5 mensen aan apps voor onze klanten. Daardoor komt er steeds meer ruimte voor Hugo om meer en meer te gaan denken over de groei strategie van Glamorous Goat. De eerste ideeën voor verdere groei ontstaan nu.

2016

Verhuizing naar Eindhoven

Wat begon op een 'zolderkamer' werd begin 2016 een officieel kantoorpand. In centrum Eindhoven werd een ruimte gevonden die gedeeld wordt met The DISTRIKT.

2016

Ilya komt erbij

Ilya was een van de eerste ontwikkelaars die we hebben ingehuurd en op een gegeven moment ook volledig in ons team hebben kunnen opnemen.

Hij komt uit Wit Rusland en heeft een passie voor alles wat Android is.

2015

Advies en coaching

Erik van Driel (directeur van het bedrijf waar Hugo eerst werkte) is gestart met ondersteunen van Hugo om groei te faciliteren.

2015

Eerste medewerkers

In 2015 zette de groei gestaag door en het werd Hugo duidelijk dat hij voor de meeste klanten naast een iOS-app ook een Android-app moest kunnen leveren. Omdat hij alleen maar bedreven was in iOS, was het tijd om hulp te zoeken. Hij zette zijn eerste stappen om anderen bij het bedrijf te betrekken door een aantal externe werknemers in te huren.

Dit betekende ook dat de rol van Hugo steeds meer de rol van project manager werd in plaats van ontwikkelaar. Hij kwam er ook achter dat anderen wel iets beter waren in ontwikkelen...

2014

Een eigen bedrijf

Op 1 januari had Hugo zijn eerste moment van echte vrijheid, omdat hij geen werk meer had, maar een bedrijf om te leiden. De stap was een gedurfde, want Glamorous Goat had tot dan toe niet veel omzet.

Er werden veel kleine webdesign projecten gedaan, die vooral bestonden uit het gebruik van een Wordpress template en het maken van een website. Het was niet echt wat Hugo wilde doen, maar het leverde wel inkomsten op. Niet onbelangrijk op dat moment natuurlijk. Tegelijkertijd werd de eerste (betaalde) app opdracht aangenomen, een app voor ijssalon Matteo!

2013

100% focus op Glamorous Goat

In het begin was het bedrijf natuurlijk gewoon Hugo alleen en hij deed al het werk zelf. Eind 2013 besloot Hugo zijn huidige baan als software ontwikkelaar bij een ERP-bedrijf op te zeggen en zich volledig in te gaan focussen op Glamorous Goat. Een hele stap op dat moment natuurlijk.

2013

Oprichting Glamorous Goat

Ergens in 2013 was de volgende stap om een 'echt' bedrijf op te richten voor het werk dat langzaam binnenkwam. In het begin was het werk vooral webdesign en soms het bouwen van een kleine app.

De naam van het bedrijf werd gekozen na wat brainstormen over een snelle en geestige "Web 2.0" naam die in veel situaties gebruikt kon worden. En daaruit kwam uiteindelijk Glamorous Goat uit naar voren.

2011-2012

Eerste stappen app gebied

Ergens in 2011 was Hugo het zat wat hij op zijn huidige werk deed en wilde hij graag wat meer creativiteit in zijn werk hebben.

Dat was ook in een periode dat de smartphone in opkomst was en met de release van de iPhone 4 besloot hij dat hij wilde beginnen met de ontwikkeling voor het iOS platform. Als programmeur was het niet al te moeilijk om de overstap te maken van zijn huidige programmeertaal naar het leren van Objective-C.

En na wat sleutelen aan de code bracht hij een eerste super eenvoudige app uit. Een soundboard app voor een Nederlands tv-programma dat destijds populair was: "Holland in da Hood'. De app is veel gedownload en is met veel promotie naar de 2e plaats in de iOS store gekomen voor alle betaalde apps! Hoewel dat maar een paar dagen duurde, was er wel een vonk overgesprongen.