App
Ontwikkeling

Een beginners handleiding van Glamorous Goat

Als je wilt leren hoe je een app kunt (laten) ontwikkelen, zit je goed.

In de 12 jaar die we actief zijn in de wereld van apps, hebben we ontzettend veel gratis materialen gepubliceerd op ons blog. Hiermee hebben we duizenden mensen geholpen om de complexe wereld van app ontwikkeling te doorgronden en hun app succesvol te lanceren.

Maar, deze blogs zijn allemaal stukjes losse informatie, zonder structuur. Er is geen duidelijk stappenplan als je moet starten met app ontwikkeling.

Daarom ben ik, Hugo, als app strateeg (en oprichter) van Glamorous Goat er eens goed voor gaan zitten om deze handleiding te maken. Of je nu net start met je reis, of de basis al begrijpt, deze gids gaat er voor zorgen dat niemand je nog wat wijs kan maken over app ontwikkeling.

Wat is app ontwikkeling?

App-ontwikkeling begint met het identificeren van een behoefte of een probleem dat kan worden opgelost met behulp van een mobiele app. Het kan ook gaan om het bieden van een nieuwe en boeiende gebruikerservaring. Vervolgens worden de functies en vereisten van de app in kaart gebracht en wordt er een ontwerp gemaakt.

Beginners handleiding voor App Ontwikkeling

In deze 6 hoofdstukken leer je alles wat je nodig hebt om een sterke basis aan app ontwikkelingskennis te hebben. Zodat je weet hoe het proces van het bouwen van een app werkt. Mocht je dieper op een onderwerp in willen duiken, dan vind je in elk hoofdstuk links naar meer geavanceerd lesmateriaal.

Hoofdstuk 1 / App Basis

Heb je een idee of al een uitgewerkt concept en wil je een app (laten) ontwikkelen? Dan is een beetje context best handig! Want hoe gaat dat nou eigenlijk, apps ontwikkelen?

Hoofdstuk 2 / Onderzoek

Wanneer je op het punt staat om een app te ontwikkelen, kan onderzoek vooraf natuurlijk van grote toegevoegde waarde zijn. Maar wat moet je dan precies onderzoeken?

Hoofdstuk 3 / Ontwerp & Validatie

Nadat je je idee hebt geformuleerd, onderzoek hebt gedaan en een beknopt concept hebt opgesteld kun je beginnen met het ontwerp van je app. Maar, wat komt daar eigenlijk allemaal bij kijken?

Hoofdstuk 4 / Realisatie, Ontwikkeling & Testen

Nu komt het echte werk: de ontwikkeling. Bij deze fase komt veel expertise kijken en dit is niet iets wat ‘even gedaan’ kan worden.

Hoofdstuk 5 / Lancering

In dit hoofdstuk nemen we je aan het handje mee in dit proces, zodat jij volledig zelfverzekerd je app beschikbaar kan stellen aan jouw doelgroep!

Hoofdstuk 6 / Onderhoud

Er zijn een aantal taken die eens in de zoveel tijd of voortdurend zullen worden uitgevoerd. Sommige taken zullen worden uitgevoerd door de eigenaar van de app (jij dus) en sommige door de ontwikkelaar.

App-begrippenlijst

Je hebt vast al gemerkt dat er behoorlijk wat technische termen zijn in de wereld van app ontwikkeling. Om het niet te ingewikkeld te maken, hebben we hier enkele van de belangrijkste termen en concepten uitgelegd.

Leer meer vaktermen in onze app ontwikkeling begrippenlijst.