App laten maken
FreeKickPro®

FreeKickPro: oefen vrije trappen en krijg inzicht via data

Vrije trappen trainen zoals het in de wedstrijd gaat en de trainingsdata analyseren met het oog op keuzes in wedstrijd. Dit is vanaf nu mogelijk met behulp van FreeKickPro®.

Jaar
2018-heden
Platform(en)
iOS
Wat we hebben gedaan

Native iOS app ontwikkeling

Data verzamelen die miljoenen kan opleveren

De data die gegenereerd wordt door FreeKickPro® geeft inzichten die het verschil kunnen maken tussen winnen en verliezen. Een club kan door de juiste speler een vrije trap te laten nemen zich bijvoorbeeld kwalificeren voor de Champions League. De competitie die tegenwoordig niet meer het miljoenen- maar het miljarden bal wordt genoemd.

De app die we hebben ontwikkeld voor FreeKickPro® is cruciaal in het verzamelen van zoveel mogelijk data voor de betaald voetbalclubs die gebruik maken van de techniek. De business case is dus vaak makkelijk gemaakt.

Ook data genereren met jouw app idee?

Van PSV tot Manchester en van Italië tot Japan

Werelwijd is er interesse vanuit betaald voetbalclubs om aan de slag te gaan met het de nieuwe service die FreeKickPro® te bieden heeft. Weg met de ouderwetse gele poppen.
" It’s a professional device that simulates what you experience in the match. Free-kicks have become extremely important in professional football. Players have to become skilled by training a lot. They can use the device to take on the challenge of developing themselves. And they can challenge each other to become even better free-kick specialists. We already have a lot of information about our opponents. Now we also have information about our own free-kick players. Who is my best free-kick specialist per zone outside the box? From which zones are we most successful as a team? We could even substitute players to ultimately make a difference in terms of the result. That’s crucial! "
Ernest Faber
Hoofdtrainer PSV (2019)

Uitdaging: werken met hardware in ontwikkeling

Tijdens het ontwikkelen van de app moesten we regelmatig wachten op nieuwe updates vanuit de hardware leverancier als er iets veranderde in de specs. We hebben tijdens het ontwikkelproces veel contact gehad met zowel de klant als ook de partij die de hardware in ontwikkeling had. Regelmatig nieuwe hardware prototypes met daarbij nieuwe uitdagingen hebben gezorgd voor een langere doorlooptijd.

We zouden er in de toekomst voor kunnen kiezen om de app ontwikkeling pas op te starten als er een definitief hardware ontwerp is, maar dat heeft als nadeel dat dan de tijdsplanning verder onder druk komt te staan. Bij hardware gerelateerde app ontwikkeling is dat dus wel een belangrijk punt om mee te nemen.

Ook een app maken voor jouw product?

Voetbalclubs trainen vrije trappen met gele poppen

Deze manier van trainen is natuurlijk verre van realistisch, niet alleen voor speler die de bal neemt, maar uiteraard ook voor keeper. Het aantal poppen is vaak niet in te stellen, de lengte van de poppen klopt niet, de poppen kunnen niet springen en de muur staat vaak niet goed uitgelijnd tussen de doelpaal en de plek van de bal. 

Allemaal zeer belangrijke variabelen waardoor je je kan afvragen of een bal die er op een training in gaat in de wedstrijd ook in zou zijn gegaan?

Welke stappen hebben we doorlopen?

Een app ontwikkelen gaat bij ons volgens een standaard patroon. In 6 stappen van gevalideerd idee naar succesvolle app in de stores. Bij dit project hebben we de volgende stappen samen doorlopen.

Onze werkwijze

Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?

Neem dan contact op, of vul de kostencalculator in.