FreeKickPro®

UX/UI Design | App Ontwikkeling | Onderhoud

Een App Op Champions League Niveau In Gebruik Bij Real Madrid

Wij ontwikkelden de FreeKickPro® app, via Bluetooth gekoppelde trainingspoppen, waarmee internationale top trainers hun spelers betere vrij trappen laten nemen.

Data verzamelen die miljoenen kan opleveren

De data die gegenereerd wordt door FreeKickPro® geeft inzichten die het verschil kunnen maken tussen winnen en verliezen. Een club kan door de juiste speler een vrije trap te laten nemen zich bijvoorbeeld kwalificeren voor de Champions League. De competitie die tegenwoordig niet meer het miljoenen- maar het miljarden bal wordt genoemd.

De app die we hebben ontwikkeld voor FreeKickPro® is cruciaal in het verzamelen van zoveel mogelijk data voor de betaald voetbalclubs die gebruik maken van de techniek. De business case is dus vaak makkelijk gemaakt. En ondertussen traint zelfs Real Madrid met de vrije trappen muur van FreeKickPro®.

Jaar

  • 2018 – Heden

Platform(en)

  • iOS

Wat hebben we gedaan?

  • Native App Ontwikkeling
  • Onderhoud
  • UX/UI Design

Davide Ancelotti

Assistant Manager
@ Real Madrid

” We use the FreeKickPro® app during every pre-match session. I thing it’s a necessary tool to realistically train a component of the game that can make the difference between winning and losing a game. “

Grootste uitdaging:

Werken met hardware in ontwikkeling

Tijdens het ontwikkelen van de app moesten we regelmatig wachten op nieuwe updates vanuit de hardware leverancier als er iets veranderde in de specs. We hebben tijdens het ontwikkelproces veel contact gehad met zowel de klant als ook de partij die de hardware in ontwikkeling had. Regelmatig nieuwe hardware prototypes met daarbij nieuwe uitdagingen hebben gezorgd voor een langere doorlooptijd.

We zouden er in de toekomst voor kunnen kiezen om de app ontwikkeling pas op te starten als er een definitief hardware ontwerp is, maar dat heeft als nadeel dat dan de tijdsplanning verder onder druk komt te staan. Bij hardware gerelateerde app ontwikkeling komt veel kijken.

App in gebruik bij

App Demo

Voetbalclubs trainen vrije trappen met gele poppen

Deze manier van trainen is natuurlijk verre van realistisch, niet alleen voor speler die de bal neemt, maar uiteraard ook voor keeper. Het aantal poppen is vaak niet in te stellen, de lengte van de poppen klopt niet, de poppen kunnen niet springen en de muur staat vaak niet goed uitgelijnd tussen de doelpaal en de plek van de bal.

Allemaal zeer belangrijke variabelen waardoor je je kan afvragen of een bal die er op een training in gaat in de wedstrijd ook in zou zijn gegaan?

Benieuwd naar de app?

Download hem dan meteen om een indruk te krijgen van de mogelijkheden.

App is alleen beschikbaar voor Apple iPad. Om de volledige app te kunnen gebruiken heb je een login nodig, alleen beschikbaar voor klanten van FreeKickPro.