Eindhoven Airport

STRATEGIE | UX/UI Design | App Ontwikkeling | Onderhoud

Buren Van De Luchthaven Helpen Door Overlast Zichtbaar Te Maken 🛫

Stel je eens voor, je woont naast Eindhoven Airport. Je wilt op de hoogte blijven, je wilt betrokken zijn, je wilt je stem laten horen. Dat is precies waar onze app voor zorgt!

In 2018 zijn we begonnen aan dit project met een heldere missie: de buren van Eindhoven Airport beter informeren en hun stem laten horen. We wilden een brug slaan tussen de luchthaven en de buurtbewoners, en dat is gelukt.

De Missie

Onze missie was om de ‘buren’ van Eindhoven Airport te informeren over wat er gebeurt op en rond de luchthaven en welke overlast ze kunnen verwachten. Onze app stelt de gebruiker centraal, van live tracking van vliegbewegingen tot het monitoren van geluidsniveaus.

Dit project was een studie in efficiëntie. Dankzij heldere communicatie en besluitvaardigheid werd de app eerder dan verwacht opgeleverd. Maar we zijn nooit klaar – continue optimalisatie en usability testing vormen de kern van onze aanpak. Zo zorgen we ervoor dat we altijd relevant blijven voor onze doelgroep.

Gijs Vrenken

Manager Communicatie,
Eindhoven Airport

💬 “ Een app is alleen relevant als deze actueel blijft. Kleine onderdelen ontwikkelen, valideren en herhalen. Dat snappen ze bij Glamorous Goat en daar plukken wij al jaren de vruchten van. ”

Intensieve samenwerking en daadkracht 👥

De sleutel tot het succes van dit project was een intensieve samenwerking met Eindhoven Airport. Regelmatige overlegmomenten zorgden ervoor dat we snel een heldere scope konden vaststellen. Hierdoor konden we zowel de ontwikkeling als de lancering van de app in een positieve stroomversnelling brengen.

Continue optimalisatie door Usability Testing 🔄

Bij Glamorous Goat blijven we niet stilstaan na de lancering van een app. We geloven sterk in de kracht van continue optimalisatie. Nadat de eerste ontwerpen gereed waren, zijn we begonnen met een grondige analyse van de gebruikerservaring. Met behulp van usability testing hebben we de interactie van gebruikers met de app in detail bestudeerd.

We gebruikten camera’s om te observeren hoe gebruikers door de app navigeren. Dit gaf ons inzicht in de patronen van hun gedrag en hun behoeften. De verzamelde gegevens werden vervolgens gebruikt om de volgende iteraties van de app te verbeteren, en om de app nog relevanter te maken voor de gebruikers.

Deze benadering stelt ons in staat om snel te reageren op feedback van gebruikers en om aanpassingen te maken die de gebruikerservaring verbeteren. Deze voortdurende cyclus van testen, leren en verbeteren is de sleutel tot het succes van onze projecten.

Wat komt er aan? 🚀

We blijven altijd in beweging. Momenteel werken we aan een volledig nieuwe versie van de app, waarbij we het design hebben bijgewerkt naar de hedendaagse standaarden en de gebruikerservaring hebben verbeterd. Op deze pagina zie je hier alvast een voorproefje van. We zijn niet alleen gefocust op het nut van de app, maar ook op het plezier van het gebruik ervan.

Heb je vragen of wil je meer weten?

Wij helpen je graag verder.

Robbert Marks – CEO