Eindhoven Airport buren app

“Het project is zeer efficient gegaan,
de app is eerder dan verwacht opgeleverd

Gijs Vrenken
Marketing Manager bij Eindhoven Airport

Klant

Eindhoven Airport

Branche

Luchthaven

Onderdelen

Android, iOS, Web

De Eindhoven Airport BurenApp informeert omwonenden over wat er gebeurt op en rondom Eindhoven Airport

De app bevat nieuws en achtergrondinformatie over Eindhoven Airport en biedt omwonenden de mogelijkheid om feedback te geven.

Daarnaast is het mogelijk om via de app lokale vliegbewegingen volgen, inclusief het vlieggeluid dat door diverse meetpalen in de regio wordt geregistreerd. Gebruikers kunnen via de app feedback geven hoe ze dit vlieggeluid in hun buurt ervaren en ook kunnen gebruikers reageren op stellingen over Eindhoven Airport.

Met de app wil Eindhoven Airport in contact blijven met de directe omgeving en reactie ontvangen van hoe omwonenden de ontwikkelingen op de luchthaven waarderen.

Uitdaging

De grootste uitdaging in dit project was de ambitieuze planning

Eindhoven Airport wilde graag de BurenApp lanceren op 25 april, de datum van de presentatie van het externe advies over Eindhoven Airport aan Cora van Nieuwenhuizen, de minister van Infrastructuur en Waterstaat.

Op basis van deze datum is Glamorous Goat gaan plannen en kwamen we uit op 3 weken ontwikkeltijd na afronding van het volledige design traject. Een zeer ambitieuze planning voor een native iOS, Android app en een dashboard. We hebben daarom gekozen voor een Agile aanpak. We zijn tegelijkertijd beide apps en het dashboard gaan ontwikkelen.

Oplossing

We hebben daarom gekozen voor een Agile aanpak

Onze iOS en Android developers werkten tegelijkertijd aan exact dezelfde user stories en hadden dagelijks contact over de gekozen technische oplossing voor de functionaliteiten van de app. Daarnaast zijn de 3 developers, die vanuit 3 verschillende Europese landen werken, gezamenlijk een week in Nederland geweest om de samenwerking voor dit project nog verder te verbeteren. Daarna is er een gezamenlijke testsessie met de klant bijgewoond.

Deze aanpak heeft ervoor gezorgd dat we een kwalitatief goede app hebben opgeleverd binnen de zeer ambitieuze deadline. Daarna is de testperiode voor de klant zeer snel en efficiënt verlopen. De app is zelfs eerder dan verwacht opgeleverd en in de AppStore en Google Play Store gelanceerd.

Hulp bij het voortraject

Adviseur Rolf Ornée en Gijs Vrenken wilden graag samenwerken met een lokaal app bureau. Vandaar dat Rolf bij Glamorous Goat binnenstapte, waarna een samenwerking tot stand is gekomen. Versneld door de discussie rondom de ontwikkeling van Eindhoven Airport is in het verlengde hiervan een app ontwikkeld om de omwonenden van de Airport te informeren over de ontwikkelingen rondom de luchthaven.

Ricardo, onze UI/UX designer heeft 9 maanden intern bij Apple een masterstudie gevolgd. Tijdens deze studie heeft hij geleerd hoe Apple denkt over UI en UX design, daarbij gebruikmakend van CBL (Challenge Based Learning). Bij dit project hebben we dit mooi kunnen toepassen en zo de dieperliggende aandachtspunten en latente behoeften bloot kunnen leggen.

“ Onze BurenApp is de eerste app in zijn soort die omwonenden informeert over wat er op en rondom een luchthaven gebeurt en waarom ”

Intensieve samenwerking

Tijdens het design en ontwikkeltraject heeft Glamorous Goat zeer intensief samengewerkt met Eindhoven Airport, er was wekelijks meerdere malen overleg. Dit heeft ertoe geleid dat er op een korte termijn een heldere scope is vastgesteld. Dit heeft zowel de development als de lancering van de app in positieve zin bevorderd.

De beschikbaarheid en communicatie met Eindhoven Airport heeft ervoor gezorgd dat er zeer snel beslissingen zijn genomen over bijvoorbeeld de integratie van externe software partners. Hierdoor is er geen vertraging opgelopen in de developmentfase en hebben we alles conform de planning kunnen opleveren.

Benieuwd geworden naar de app?

Download hem dan hier meteen

We geven altijd

eerlijk advies

Een nuchtere

realistische aanpak

Technisch uitstekend

app development

IJzersterk

UI / UX design

Wij zijn ontzettend trots op de Eindhoven Airport app.
Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem dan contact op, of vul de kostencalculator in.

Denk jij ook dat een app ook
voor jouw bedrijf kansen biedt?

En ben je op zoek naar een app bouwer die een eerlijk advies geeft over je app idee, de technische mogelijkheden en kosten? Dan is Glamorous Goat de juiste partij. Neem volledig vrijblijvend contact met ons op.

Ruud Roelofsen - Philips Nederland

Niets dan lof voor de manier waarop dit project tot stand is gekomen!“

Ruud Roelofsen - Philips Nederland
Enzo Cassaro - Postuma

“Een prettig bedrijf om mee samen te werken, fijne en open mensen!

Enzo Cassaro - Postuma
Soraya Roosen - SloQ

De persoonlijke benadering gaf me het gevoel dat ik geen nummertje was“

Soraya Roosen - SloQ
Tim Bloksma - Lookaliked

“Ik voelde me ook onderdeel van het team en niet enkel de klant“

Tim Bloksma - Lookaliked
Ger de Winter - Perined

“Een medische app introduceren lijkt kinderspel dankzij jullie inzet“

Ger de Winter - Perined