Philips Medical Systems

Strategie | UX/UI Design | App Ontwikkeling | Onderhoud

Augmented Reality (AR) Om Scanner Te Demonstreren

We zijn gestart met een aantal aannames en zijn die gaan valideren met gebruikers. Sommige van onze ideeën werkten heel goed, terwijl andere niet de gewenste resultaten opleverden. We bleven itereren en uiteindelijk vonden we de beste manier om de pathologen te betrekken.

Snel schakelen, kritisch meedenken

Philips Medical Systems zocht naar een partner die haar wensen en eisen kon vertalen naar een app én die een eerste versie van de app bovendien in slechts zes weken kon realiseren. “Deze partner vonden we in Glamorous Goat”, vertelt marketingmanager Ruud Roelofsen. “Glamorous Goat kon snel aan de slag en dacht kritisch met ons mee om samen tot de beste oplossing te komen. In een kort tijdsbestek vonden verschillende meetings plaats. Al snel stond op papier hoe de app eruit moest komen te zien en konden we het concept intern presenteren.”

Ruud Roelofsen

Marketing Manager

” Glamorous Goat kon snel aan de slag en dacht kritisch mee om tot de beste oplossing te komen. Ze treden op als echte partner, zijn scherp en blijven doorvragen. Het is daarnaast ondertussen al jaren prettig samenwerken. “

Complimenten van binnen en buiten de organisatie 

Een aantal jaar geleden is de app door Philips uitgeroepen tot hero-app. Daarmee dient hij als voorbeeld voor andere apps binnen Philips. Een stukje erkenning waar we trots op zijn natuurlijk.

“ Het is een hele mooie en handige app geworden. We krijgen er zowel intern als extern nog steeds complimenten over. Erg prettig is bovendien dat we via een dashboard zelf zaken kunnen aanpassen. Zo houden we de app eenvoudig zelf up-to-date. ”  – Ruud Roelofsen

Belangrijke details

” In een grote organisatie als Philips moeten veel mensen hun goedkeuring geven. Alles moet tot in detail kloppen. Gelukkig was Glamorous Goat zeer flexibel. Ook nu konden we snel schakelen en werden de laatste aanpassingen snel doorgevoerd. Binnen zes weken was de app een feit. Ik vind het bewonderenswaardig hoe snel de ontwikkeling is gegaan. ” – Ruud Roelofsen

Redesign 2020 > 2023

Een app blijft alleen actueel als je blijft verbeteren en doorontwikkelen. Een onderdeel daarvan is natuurlijk ook dat de app er “bijdetijds” uit blijft zien. We hebben daarom recent een redesign gemaakt voor de app om zo alles weer fris te laten ogen.

Hier alvast een voorproefje hoe de flow van de ROI calculator is verbetert. Daarnaast hebben we de app natuurlijk meteen van een fris likje verf voorzien. Hiermee kan de app er weer jaren tegen.

Samen verder de toekomst in

Philips Medical Care is zeer tevreden over zowel de samenwerking met Glamorous Goat als het eindresultaat. De organisatie heeft daarom besloten om de app in 2018 verder uit te breiden en te verbeteren.

Ruud: “ De app is heel prettig in gebruik, maar het kan natuurlijk altijd beter. Door nieuwe mogelijkheden toe te voegen willen we gebruikers nog beter bedienen. Ook bij het verder uitbreiden en ontwikkelen van de app werken we graag weer samen met Glamorous Goat. ”

In 2020 is besloten de eerder gebouwde hybride app te vervangen door een native variant voor iOS en Android. Door de keuze om nog meer gebruik te gaan maken van Augmented Reality (AR) in de app was deze beslissing snel gemaakt. De doorontwikkeling daarna is daardoor een stuk makkelijker geworden, met een betere app als gevolg.

Zoals je hierboven kon lezen is er in 2023 dus besloten om het design op te frissen en de flow weer eens goed onder de loep te nemen. Mede door input van de gebruikers blijft de app zo nog steeds actueel en van meerwaarde voor Philips.