App laten maken
Route.nl (Falk)

Europese ambities van de route.nl app samen waarmaken

Met meer dan 1.500.000 downloads is de Route.nl app vooral in Nederland erg populair. Om dat binnen Europa door te trekken, zijn we samen met Glamorous Goat opgetrokken om deze ambitie waar te maken.

Jaar
2018-heden
Platform(en)
iOS & Android
Wat we hebben gedaan

Strategie
UX/UI

Native App Ontwikkeling

Onderhoud

Een bestaande app doorontwikkelen

De route.nl app is al vele jaren één van de meest populaire apps in de AppStore en PlayStore. Route.nl heeft de app in-house ontwikkeld, maar kwam op een moment tot de conclusie dat het te veel afhankelijk was van de eigen app ontwikkelaars. Als er bijvoorbeeld iemand ziek werd lag de ontwikkeling direct stil. Dit was een te groot risico en moest worden opgelost.

Om continuïteit te kunnen bieden bij de doorontwikkeling van de apps is toen contact gezocht met Glamorous Goat om samen een partnership aan te gaan. Normaal gesproken is het overnemen van een app van een andere app ontwikkelaar een risico, maar na een inventarisatie van de code werd al snel duidelijk dat de kwaliteit ervan erg hoog was.

Ook een bestaande app bij ons doorontwikkelen?

4,5 ⭐️
Waardering

Gebruikers zijn het met elkaar eens dat de app erg prettig en goed werkt. Een gemiddelde waardering van 4,5 ster is dan ook een resultaat waar we trots op zijn.

Stap voor stap elkaar leren kennen

We zijn gestart met het overnemen van de iOS ontwikkeling van de route.nl app. We hebben samen afspraken gemaakt over de huidige status van het project en zijn daarna gaan kijken hoe we op termijn ook de Android ontwikkeling konden gaan overnemen.

Door stap voor stap te werk te gaan hebben we steeds aan Route.nl kunnen laten zien dat we de juiste partner zijn in de doorontwikkeling van de app naar het volgende niveau. Op deze manier kunnen we elkaar eerst goed leren kennen en blijft daarmee het risico van de transitie beperkt.

" Door de app van route.nl is het voor recreatieve fietsers en wandelaars makkelijk om hun favoriete routes te navigeren. Door de ‘routeplanner’ binnen de website én apps kunnen de gebruikers snel en gemakkelijk hun eigen routes samenstellen voor hun volgende rit. In goede samenwerking met Glamorous Goat zijn we aan het realiseren dat route.nl wereldwijd gebruikt kan worden. "
Mike Scheurwater
Full Stack Developer

Europese groei ambities

De Route.nl app is op dit moment één van de populairste apps in Nederland. Doordat het platform en de apps mede door Glamorous Goat ondertussen helemaal generiek zijn gemaakt kan de app nu ook in andere landen gebruikt worden. Dat begint bij het ondersteunen van meerdere talen, maar gaat uiteindelijk veel verder.

De naam Route.nl heeft natuurlijk een heel duidelijk Nederlands tintje, daarom is recent gekozen voor een herpositionering naar Routiq. Een naam die beter past bij de internationale ambities. Hierdoor kunnen we direct ook de look & feel van de app een opfrisbeurt geven, zonder dat we daarbij de gebruikers van het eerste uur vergeten.

Ook een redesign uitvoeren?

Welke stappen hebben we doorlopen?

Een app ontwikkelen gaat bij ons volgens een standaard patroon. In 6 stappen van gevalideerd idee naar succesvolle app in de stores. Bij dit project hebben we de volgende stappen samen doorlopen.

Onze werkwijze

Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?

Neem dan contact op, of vul de kostencalculator in.