Hoe we jouw app bouwen

Ieder app project is anders, maar toch is de aanpak bij elk project wel ongeveer hetzelfde. Onze gestructureerde werkwijze zorgt er voor dat het hele project van start tot lancering soepeler verloopt.

Analyse

Welk probleem oplossen?

Design

Hoe ziet de app eruit?

Ontwikkelen

Het bouwen van de app

Onderhouden

Updates en verbeteringen

Marketing

Meer app downloads

Analyse

Welk probleem gaan we oplossen?

Elk app project begint met grondig en gericht onderzoek. We gaan samen uitzoeken welk probleem je hebt en hoe we dat kunnen gaan oplossen. En is een app het juiste middel hiervoor? Daarna onderzoeken we de concurrentie. Hoe pakken anderen het aan? Wat werkt wel en wat niet? Door dit grondig te onderzoeken kunnen we jouw klant, de app gebruiker, beter begrijpen.

In deze beginfase zoeken én vinden we jouw entry point voor de markt. Na het onderzoek zorgen we voor een functioneel ontwerp op basis van interactieve wireframes. Deze wireframes maken duidelijk hoe de app moet gaan werken en wanneer je op welk scherm terecht komt.

Design

Hoe gaat de app er uit zien?

Het ontwerpen van een app vergt een compleet andere expertise dan het ontwerpen van bijvoorbeeld een website. In een app ontwerp is het bijvoorbeeld van groot belang dat je de human interface guidelines van Apple en de material design standaarden van Android respecteert. Je wil een voor de gebruiker herkenbare interface zodat die zonder uitleg meteen met de app uit de voeten kan.

Door gebruik te maken van kleine (micro) animaties, wordt het gebruik van de app een stuk leuker. Ook daar denken we dus over na. Maar de app moet er niet alleen mooi en gelikt uitzien, maar gebruik van de app moet de gebruiker plezier geven.

Ontwikkeling

Hoe gaan we de app ontwikkelen?

Nu bekend is welk probleem jouw app gaat oplossen, hoe de app moet gaan werken en hoe hij eruit ziet, is het tijd om de app te gaan ontwikkelen. Ieder app project heeft binnen Glamorous Goat een toegewijd en vast team die bestaat uit ontwikkelaars, designers en een projectmanager.

Doordat we onszelf continu op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen rondom apps en app development, zorgen we ervoor dat iedere app een technisch hoogstandje wordt die toekomstbestendig is. Tijdens de ontwikkeling van de app houden we je natuurlijk op de hoogte door het leveren van tussentijdse testversies en status updates. Op deze manier behoud je altijd het overzicht en we blijven samen valideren of we op de juiste weg zijn. Dit zorgt ervoor dat we binnen budget blijven en de planning wordt behaald.

Iedere app die we ontwikkelen wordt getest door iemand anders dan de ontwikkelaar zelf. Deze QA testers zijn gespecialiseerd in het testen van de app op een manier die verder gaat dan normaal gebruik, zodat we in ieder geval de meest voorkomende scenario’s uitvoerig hebben getest.

Onderhoud

Updates en verbeteringen doorvoeren

De wereld staat niet stil en de wereld rondom apps dus ook niet. Door jouw app goed te onderhouden lever je de beste gebruikerservaring, nu en in de toekomst. Zowel het iOS als Android platform voeren jaarlijks meerdere updates door aan het besturingssysteem, waardoor er ook mogelijk aanpassingen moeten komen aan jouw app. Wanneer jouw app (deels) afhankelijk is van systemen of diensten van derden, is het van belang om wijzigingen hierin goed in de gaten te houden.

Mocht er iets veranderen, dan moeten er direct wijzigingen worden doorgevoerd om de continuïteit van de app te blijven waarborgen. Door middel van een onderhoudscontract ben je ervan verzekerd dat wij pro-actief zullen optreden, zodat jouw app altijd door blijft draaien. Ook zorgen we voor de beveiliging van de app en eventueel dashboard.

Marketing

Hoe val je op in de AppStore en Google Play Store?

De tijden dat een app zomaar gedownload wordt door jouw doelgroep zijn helaas voorbij. Het toevoegen van waarde en het communiceren hiervan is van groot belang geworden om relevant te blijven in deze snel veranderende wereld. Je moet concurreren met een ontelbaar aantal andere apps en het is dus van belang dat je opvalt. De aanwezigheid in de AppStore en Google Play Store, moet aantrekkelijk zijn voor jouw doelgroep zodat er direct een idee wordt afgegeven wat er met de app bereikt kan worden.

Vindbaarheid in deze app stores is daarom van groot belang, want je concurreert met enorm veel anderen en je moet opvallen op de momenten die relevant zijn voor jouw app en doelgroep. We bepalen samen welke zoekwoorden echt belangrijk zijn, zodat we ervoor kunnen zorgen dat jouw app goed gevonden wordt.

Ieder project is uniek,
die van jou dus ook

Wil je eens verder praten over je app idee of wil je meer informatie neem dan snel - geheel vrijblijvend - contact met ons op. We denken graag mee vanaf het moment dat de eerste ideeën van de app ontstaan. Op die manier kunnen we onze expertise in zetten en samen een geweldige app in de markt zetten.

We bouwen graag aan apps waar we trots op kunnen zijn.
Heb jij zo’n app? Geen app project is ons te groot!

Neem dus snel contact op zodat we er samen eens over kunnen praten.