De G.O.A.T. Werkwijze, (R)evolutie in App Ontwikkeling

Bij Glamorous Goat, nemen we je app idee, geven het brandstof, en lanceren het naar de sterren! 🚀✨ We zijn niet je gewone tech nerds, we zijn je medestrijders, side by side, vechtend voor het succes van je app. We’re in this together, all the way to the top.

Wij bouwen 5 sterren apps. En dat garanderen we!

We zouden je uren kunnen bijpraten, maar hey, we snappen het, tijd is kostbaar. Dus hier is de snelle run-down. Let’s rock and roll!

AppXcelerator Day?

In 1 dag van app idee naar uitgewerkt strategisch plan voor je bedrijfs-app? 100% Gratis voor onze droomklanten, anders € 1.795.
Bekijk hier wat je die dag gaat doen.

TL;DR

(too long; didn’t read)

Bij Glamorous Goat pakken we app-ontwikkeling aan op onze unieke manier – we splitsen het in twee grote delen: Concepting en Ontwikkeling. We hebben het, van A tot Z, of kies gewoon de delen die je nodig hebt. Binnen dit framework leven we de G.O.A.T.-manier. Wat betekent dat?

 • G. voor Guidance. 🗺️ Jij en wij, we creëren samen doelen en bedenken hoe we die kunnen bereiken. Alles op basis van het DIST-model. Vergeet de vaste roadmap, we hebben een GPS-systeem die zich aanpast aan nieuwe inzichten.
 • O. als in Optimize. 🥇 Elk idee van stap één wordt onderworpen aan onze zekerheidsscore. We spelen niet op gevoel, we gebruiken data om de succeskansen van elk idee te bepalen.
 • A. voor Advanced. 💪 Door de magie van onze ‘shared architecture’ bouwen we geavanceerde apps voor zowel iOS als Android zonder dat je dubbele kosten hebt.
 • T. is Trust. 🛟 Wij geloven in jou, en jij kunt op ons vertrouwen. We hanteren onze eigen strenge QA-pijlers, security standaarden, zijn volledig transparant en houden een strakke vinger aan de pols.

Dit is in het kort onze werkwijze. Wil je de details? Lees dan hieronder verder.

Klaar om aan de slag te gaan? Geef ons een belletje op 013–7009713 en laten we zien hoe we de GOAT-way voor jouw app kunnen toepassen. Let’s go! ☎️

Concepting & Ontwikkeling

Onze twee onderdelen/diensten

Bij Glamorous Goat pakken we app-ontwikkeling aan met een 1-2 punch: Concepting & Ontwikkeling. We bieden ze samen aan, maar we kunnen ook individueel knallen, precies waar je ons nodig hebt.

Het kan lijken alsof er een berg aan informatie over je heen komt, maar maak je geen zorgen. Je hebt voor ons gekozen, dus wij doen het zware werk. Jij hoeft alleen maar te genieten van de rit.

ConceptingOntwikkeling
Da’s teamwork tussen jou en onze product owner. We zorgen ervoor dat je app precies dat wordt wat ’t moet zijn. Na concepting, weet ons team exact hoe we die app van jou naar de top gaan knallen.Die ligt in handen van een toegewijd team wat bestaat uit developers, designers, een product owner en QA-specialist. Ze werken in sprintmodus, knallen elke twee weken door 3 fases heen. Rinse and repeat. Let’s go!
1. AppXcelerator day
2. Research
3. Research deliverables
– Persona’s
– User flows
– Context diagram
4. Design deliverables
– Opzet user stories
– Wireframes
– Brandbook
– (Interactieve) high fidelity design mockups
– Functional design
5. Testen/validatie
– Stakeholder feedback
– Usability tests
1. Plan van aanpak
– Twee-wekelijkse sprints
2. Uitvoeren van taken
– Uitvoeren van ideeën
– Verzamelen van feedback
– Verwerken van feedback
3. Demo meeting
– Bespreken van (verwerkte) feedback
– Bespreken status project
– Opleveren van nieuwe features & testversie
– Evalueren ideeën
– Bespreken stappen/taken volgende sprint
– Welke lessen geleerd?
4. Herhaling

– Herhalen bovenstaande cycle

The G.O.A.T. Way

Jaren van samenwerken met toppers als Philips, Eindhoven Airport en ambitieuze startups zoals Get Serious, hebben ons de unieke manier gegeven om elke app te laten knallen. De ervaring telt!

G

O

A

T

Guidance

Optimize

Advanced

Trust

Samen werken we aan jouw businessdoelen om die te crushen, gebruik makend van het DIST-model. Vergeet een starre roadmap, we zijn als een GPS – klaar om een andere afslag te nemen bij nieuwe inzichten.

We checken elk idee, met ons zekerheidsscore model als gids. Harde data? Die gebruiken we om de winstkansen van jouw idee te maximaliseren.

Met de ‘shared architecture’ methode, bouwen wij advanced (native) apps voor iOS én Android, maar dan zonder dubbele kosten!

Wij geloven in jou, dus jij kan ook in ons geloven. Waarom? Omdat we hameren op onze eigen Quality Assurance-pijlers en de vinger aan de pols houden tijdens het project. Vertrouw op het proces!

Deze bouwstenen? Pure goudklompjes. Ze zijn ontstaan uit jarenlang zweten, data graven, expertinzichten en keihard onderzoek. Wij spelen geen spelletjes, we leveren resultaten!

1. Guidance

(Business)doelen & ideeën bepalen

Het DIST-model zorgt ervoor dat een project gestructureerd en georganiseerd uitgevoerd kan worden, maar mét ruimte voor verandering.

Het DIST-model is ontwikkeld door Itamar Galad (voormalig senior product owner bij Microsoft & Google).

Hoe dit werkt?

Stel je het voor als een GPS-systeem: we zetten de bestemming en het budget vast, maar de weg ernaartoe? Dat is een avontuur vol realtime updates. De doelen blijven staan, dat is vast. Maar de ideeën, stappen, en taken die we onderweg uitvoeren? Die worden voortdurend aangepast. We zijn altijd bezig met schakelen, bijstellen, en optimaliseren. Dat is hoe we het hier doen!

DIST-model (werkwijze Glamorous Goat app ontwikkelaar)

Doelen

Ideeën

Stappen

Taken

Welk (business) doel of doelen willen we bereiken met de app?

Ideeën zijn een aantal ‘weddenschappen’ die we kunnen inzetten, om het doel of doelen te bereiken.

Kleine of grotere projecten, die we moeten uitvoeren om een idee te voltooien.

Alle taken die moeten worden uitgevoerd om een stap (project) af te ronden.

2. Optimize

Hoe we ECHT valideren

Met de zekerheidsscore valideren en optimaliseren we élk idee. Alleen de échte game-changers krijgen onze focus. Punt.

Hoe dit werkt?

We bepalen eerst de huidige zekerheidsscore per idee door te bepalen welke info we uit onderstaande lijst al hebben. Daarna kunnen we aanvullend onderzoek doen om de zekerheid van succes te verhogen.

Een laagdrempelige manier om snel, maar onderbouwd te valideren!

Zekerheidsniveau score model (werkwijze Glamorous Goat app ontwikkelaar)

3. Advanced

We doen niet aan half werk

We bouwen alleen native apps. En geen apps die native lijken, maar de real deal. Zonder dubbele kosten die je normaal gesproken voor je neus krijgt.

Dus: geen hybride, cross platform of no/low code apps zoals bijvoorbeeld: ReactNative, Xamarin, Flutter, Ionic, NativeScript of OutSystems.

Echte native apps worden alleen ontwikkeld in de eigen ontwikkelomgeving van Apple 🍏 en Android 🤖. Dat betekent levenslange en gegarandeerde ondersteuning, een belofte die je niet krijgt met bovenstaande oplossingen.

Dus, terwijl anderen proberen om het wiel opnieuw uit te vinden, blijven wij trouw aan de basis. Het werkt. Het is bewezen. En weet je wat? Het is duurzaam.

Wij hebben dé oplossing waardoor native app ontwikkeling niet 2 keer zoveel kost, maar ongeveer 1,4 keer. Hoe zit dat?

Gedeelde Architectuur

We maken native apps in de bakermat van de besturingssystemen: Xcode voor iOS en Android Studio voor Android. Geen shortcuts, geen half werk.

Maar hier zit onze kracht: Shared Architecture. Een app is geen simpele eenlaagse pannenkoek, het is een meerlaagse taart. En die lagen, die kunnen worden gebakken in verschillende keukens. Onze geheime recept?

We delen zoveel mogelijk lagen (de app-architectuur) in gemeenschappelijke ontwikkelomgevingen. We coderen alleen het strikt noodzakelijke (de top laag) binnen de eigen keukens van de besturingssystemen.

Shared architecture native app ontwikkeling (werkwijze Glamorous Goat app ontwikkelaar)

Voordelen

Gedeelde code

Een flink deel van onze code kan worden gedeeld tussen meerdere platformen. Dat voorkomt dus al veel dubbel werk. Simpel, efficiënt en knallend effectief.

Gelijktijdige feature ontwikkeling

Developer A (Android) en Developer B (iOS) werken tegelijkertijd aan verschillende dingen – Feature A en Feature B.

Dus als Feature A nog aanpassingen nodig heeft na klant feedback, doen we dat eenmalig. Developer B begint pas met Feature A als die akkoord is, waarna hij deze op dezelfde manier kan implementeren.

Gelijktijdige feature ontwikkeling: verminderde kosten native app ontwikkeling (Glamorous Goat)

4. Trust

Waarom kun je ons vertrouwen?

Wij bouwen 5 sterren apps. Gegarandeerd!

Luister goed, we bouwen hier geen 3 of 4-sterren apps. Nee, wij gaan voor de volle vijf sterren! Niet gelukt? Dan krijg je de helft terug. Ja, je hoort het goed. Waarom? Omdat we zeker zijn van de kwaliteit van ons team.

We hebben een systeem. Het is strak, onderbouwd en ongelooflijk georganiseerd. We hebben onze eigen meetlatten voor kwaliteit en we zorgen voor een strakke controle. We leveren keer op keer topkwaliteit.

Elk van onze teams heeft een QA-specialist. Deze superheld zorgt ervoor dat we op koers blijven, dat we onze kwaliteitsdoelen halen. Ze houden de vinger aan de pols en zorgen ervoor dat we niet afdwalen van het pad naar perfectie.

Monitoring

We werken met een systeem dat elke minuut telt. Iedereen klokt in en uit, zodat we precies weten hoeveel tijd er in elke feature zit. Zo kunnen we op tijd bijsturen om onze doelen te halen.

Transparantie

We laten je precies zien hoeveel tijd we besteden aan elke taak. Geen giswerk, geen misverstanden over kosten.

En Efficiëntie?

Dat zit in ons DNA. We kunnen precies zien welke taken ons tijd kosten, of welke sneller gaan dan we dachten. Dit helpt ons om sneller te schakelen en slimme keuzes te maken in elke sprint. Dat is hoe we hier werken. Dat is hoe we winnen.

5. Onze Kwaliteitspijlers

Hoe we dit voor elkaar krijgen

QA-pijlers: Werkwijze Glamorous Goat app ontwikkeling

De Regels van het Spel

We spelen volgens de regels hier. Voor Apple is dat de Human Interface Guidelines (HIG) en voor Android is het Google Material Design. Die richtlijnen? Ze zijn gemaakt voor UI-designers om die gebruiksvriendelijkheid naar de maan te schieten.

Apple gebruikers? Ze swipen anders dan Android gebruikers. We snappen dat. We passen die (kleine) verschillen toe voor de beste ervaring. Intuïtief navigeren? Dat is waar we voor gaan.

Linting methode?

Code schrijven is als naar Rome gaan – er zijn duizenden wegen. Maar, verschillende code stijlen? Dat maakt het lastig voor anderen om het over te nemen.

Linting helpt ons om een uniforme stijl te behouden voor alle developers. Zo kan iedereen op een later moment probleemloos verder werken aan de code van jouw app.

Bugs & issues

Tijdens de ontwikkeling, gaan we op bug jacht. Automatische bug tracking tools? Die zijn onze beste vrienden. We vangen die bugs vroeg en gaan ze te lijf. Zo vermijden we kostbare tijd aan het eind van het traject.

Test, Test, Test

We testen en valideren de app op meerdere momenten:

 • Validatie van wireframes & mockups
 • Klanttestversies
 • Debugging
 • Functionele & niet-functionele tests
 • Automatische & handmatige tests
 • Technische & usability tests

Bij complexe of grote projecten? Dan gaan we nog een stap verder met extra tests.

OWASP beveiliging

We beschermen elke app met OWASP (Open Web Application Security Project). Het omvat:

 • Mobile Application Security Verification Standard (MASVS)
 • Mobile Application Security Testing Guide (MASTG).

Het is een gouden standaard voor beveiligingsverificatie en testing. Afhankelijk van de app, gebruiken we level 1 of level 2 van de beveiligingsstandaarden. Want, veiligheid? Dat nemen we heel serieus.