Hoe gaan we te werk? 🏋️

Een app ontwikkelen gaat bij ons volgens een standaard patroon.
In 6 stappen van gevalideerd idee naar succesvolle app in de stores.

Door iteratief te werken en aannames te blijven valideren
komen we samen tot het beste resultaat.

1. Strategie

Samen op zoek naar kansen en die valideren als business case

Elk app project begint met grondig en gericht onderzoek. We gaan samen uitzoeken welk probleem je hebt en hoe we dat kunnen gaan oplossen en is een app het juiste middel hiervoor?

Daarna onderzoeken we de concurrentie. Hoe pakken anderen het aan? Wat werkt wel en wat niet? Door dit grondig te onderzoeken kunnen we jouw klant, de app gebruiker, beter begrijpen.

2. Design

Een verfrissend design met herkenbare patronen

Het ontwerpen van een app vergt een compleet andere expertise dan het ontwerpen van bijvoorbeeld een website. In een app ontwerp is het bijvoorbeeld van groot belang dat je de standaarden van Apple en Android respecteert. De gebruiker moet intuĂŻtief van start kunnen met de app.

Door gebruik te maken van (micro) animaties, wordt het gebruik van de app een stuk leuker. De app moet er dus niet alleen mooi uitzien, maar het gebruik van de app moet plezier geven.

3. Ontwikkelen

Iteratief bouwen op basis van een feedback loop

Nu duidelijk is welk probleem jouw app gaat oplossen, hoe hij moet gaan werken en hoe alles eruit ziet, is het tijd om de app te gaan ontwikkelen. Ieder app project heeft binnen Glamorous Goat een toegewijd en vast team.

Tijdens de ontwikkeling van de app houden we je natuurlijk op de hoogte door het leveren van tussentijdse testversies en status updates. Zo heb je altijd overzicht en blijven we samen valideren of we op de juiste weg zijn. Dit zorgt ervoor dat we binnen budget blijven en de planning wordt behaald.

4. Testen

Geautomatiseerd testen zodat alles altijd blijft werken

Iedere app die we ontwikkelen wordt getest door iemand anders dan de ontwikkelaar zelf. Deze QA (Quality Assurance) testers zijn gespecialiseerd in het testen van de app op een manier die verder gaat dan normaal gebruik, zodat we in ieder geval de meest voorkomende scenario’s uitvoerig hebben getest.

Daarnaast is er de mogelijkheid tot automatisch testen van de app, door vooraf de belangrijkste scenario’s vast te leggen en die bij elke release te controleren.

5. Marketing

Meer app downloads generen in de juiste doelgroep

De tijden dat een app zomaar gedownload wordt door jouw doelgroep zijn helaas voorbij. Het toevoegen van waarde en het communiceren hiervan is van groot belang geworden om relevant te blijven.

Vindbaarheid in deze App Stores is dus essentieel, want je concurreert met vele andere apps en je moet opvallen op de momenten die relevant zijn voor jouw app en doelgroep. We bepalen samen welke zoekwoorden echt belangrijk zijn, zodat jouw app goed gevonden wordt.

6. Onderhouden

Optimalisaties en updates op basis van data

De wereld staat niet stil en de wereld rondom apps dus ook niet. Door jouw app goed te onderhouden lever je de beste gebruikerservaring, nu en in de toekomst. Zowel het iOS als Android platform voeren jaarlijks updates door aan het besturingssysteem, waardoor er ook mogelijk aanpassingen moeten komen aan jouw app.

Door middel van een onderhoudscontract ben je ervan verzekerd dat wij pro-actief zullen optreden, zodat jouw app altijd door blijft draaien. Ook zorgen we voor de beveiliging van de app en eventueel dashboard.