App design & ontwikkeling

Glamorous Goat bouwt custom app ervaringen voor telefoons & tablets, watches & wearables, TVs

TELEFOON & TABLETS

  • iOS
  • Android
  • Windows

WATCHES & WEARABLES

  • Apple Watch
  • Google Gear

TV PLATFORMEN

  • Apple TV
  • Android TV
  • Chromecast

Hoe gaan we te werk?

Stap 1 Research - App laten maken

ANALYSE

Welk probleem gaan we oplossen?

Elk project begint bij grondig en gericht onderzoek. We gaan samen uitzoeken welk probleem je nou eigenlijk met een app wilt oplossen. Daarna onderzoeken we de concurrentie. Hoe pakken anderen het aan? Wat werkt wel en wat niet? Door dit grondig te onderzoeken kunnen we jouw klant (de app gebruiker) beter begrijpen.

In deze beginfase zoeken én vinden we jouw entry point voor de markt. Na het onderzoek bezorgen we je een lijst met features die zeker niet mogen ontbreken. We maken er een innovatieve app van; die zich onderscheidt van de massa.

Daarna brengen we alles gedetailleerd in beeld in geannoteerde wireframes. Zo werken we de hoofdscenario's uit die een gebruiker volgt wanneer hij of zij de app gebruikt. We stemmen de features en de opeenvolgende schermen af op de weg die een gebruiker aflegt.

Bekijk hier een app wireframe voorbeeld zoals die opgeleverd wordt.

Stap 2 Wireframes - App laten maken

DESIGN

Hoe gaat de app eruit zien?

We hechten erg veel belang aan een uitgekiende vormgeving. We bezorgen je app de juiste look & feel die gebruikers meteen aanspreekt. Met indrukwekkende graphics, animaties, illustraties, kleuren, typografie en iconen maken we de app mooi, prettig en handig in gebruik. Onze vormgeving speelt een belangrijke rol voor de brand identity en zet daarnaast aan tot actie bij de gebruiker.

Een goede app moet intuïtief aanvoelen. Daarom besteden we ook veel aandacht aan de user experience van de app.

Stap 3 User Experience UX - App laten maken

ONTWIKKELEN

Hoe gaan we de app bouwen?

Tijd om de app te bouwen! Met de juiste technologie bouwen onze ontwikkelaars een app die zijn doel niet mist.

Natuurlijk houden we je op de hoogte tijdens het hele ontwikkelingsproces. Je ziet de vooruitgang van week tot week en weet precies wat er op de planning staat. Zo behoud je altijd het overzicht. Op die manier kunnen we ook constant blijven valideren of we op de juiste weg zijn. Zo blijven we binnen budget en wordt de planning gehaald.

Elke app wordt onderworpen aan strenge tests. We dubbelchecken ons werk zodat de app niet afwijkt van de wireframes en om zeker te zijn dat alles werkt zoals afgesproken.

Deze strenge kwaliteitscontrole is een van de redenen waarom onze klanten telkens opnieuw vertrouwen in ons hebben.

Stap 5 Testen - App laten maken

ONDERHOUD

Hoe kun je jouw app goed onderhouden?

Zo, de app is ontwikkeld en helemaal naar tevredenheid opgeleverd. Klaar is Kees! Nou niet helemaal, je wilt tenslotte zeker weten dat je app over een paar maanden nog steeds goed werkt. Regelmatig worden er namelijk nieuwe versie van iOS, Android en Windows uitgebracht, deze wijzigingen kunnen er voor zorgen dat er dingen niet meer werken in de app. Ook kan het zijn dat er verbeteringen mogelijk zijn die de gebruikers ervaring verbeteren. Wij houden alles voor je in de gaten zodat jij je daar niet druk over hoeft te maken.

Ok, hoe werkt dat dan?
Wij bij Glamorous Goat zorgen ervoor dat de app continue in de gaten gehouden wordt, zodat we meteen signaleren wanneer er gebruikers zijn waar de app niet correct werkt of vastloopt. Daarnaast houden we goed voor bij hoeveel, wanneer en waar de app allemaal gebruikt wordt. Je hebt dus altijd een goed beeld van het gebruik van de app en kunt daar gerichte actie op ondernemen.

Stap 6 Lancering - App laten maken

MARKETING

Hoe val je op in de App Store?

Hoe goed de app ook is, hij moet concurreren met een ontelbaar aantal andere apps die gelanceerd worden. Daarom helpen we je bij de promotie en zorgen we ervoor dat jouw app in de spotlights staat.

Het draait om de juiste kennis
Wie zijn je potentiële klanten, waar zoeken ze naar en kun je jouw app het beste presenteren in de verschillende stores? Ook moet je rekening houden met de strenge regels van Apple en in iets mindere mate van Google. Belangrijk is het om Apple en Google te vriend te houden met een weloverwogen marketing plan.

Gebruik je bijvoorbeeld de juiste afbeeldingen?
Een gebruiker kijkt vaak als eerste naar hoe je app eruit ziet in de App Store aan de hand van de screenshots van je app. Hiermee moet je de gebruiker dus zien over te halen om de app te downloaden. Ook kun je een video laten zien hoe de app werkt. Er zitten wel bepaalde regels aan wat wel en niet mag en wij helpen je hier graag mee.

En is je app goed te vinden?
De meeste apps worden gevonden door een zoek opdracht in de App Store. Het is dus erg belangrijk dat jouw app bovenaan staat bij de belangrijkste zoekwoorden. We bepalen daarom welke zoekwoorden belangrijk zijn. Door gebruikte maken van App Store optimisation wordt jouw app ook als eerste gevonden.

Bij Glamorous Goat hebben we veel ervaring met de marketing van je app en helpen je graag verder.

Kom je een kop koffie drinken?

KOFFIE?

Is je interesse gewekt?

Neem dan contact met ons op voor een kennismaking. Vrijblijvend en kosteloos. Mail naar hallo@glamorousgoat.nl of bel +31 40 71 17 360 om een afspraak te maken met Hugo of een van zijn collega's.