Design

Design van een app zorg voor herkenbaarheid en gebruikersgemak. Bij het designen van een app dien je rekening te houden met niet alleen hoe aantrekkelijk de app eruit ziet. Het is voor een app erg belangrijk dat deze gemakkelijk te gebruiken is. Dit zodat over het gebruik geen misverstanden kunnen bestaan. Daarom moet er naast de User Interface veel rekening gehouden worden met de User Experience.

Hoe gaat de app er uitzien?

  • Wat: Een app design waarmee je er zeker van kunt zijn dat het aanspreekt op de wensen en het gebruik van jouw doelgroep.
  • Waarom: Het gebruik van een app moet makkelijk, inventief en aantrekkelijk zijn. Iedere gebruiker moet direct snappen hoe jouw app te gebruiken is.
  • Hoe: We koppelen jouw wensen met onze ervaring en de standaarden die gelden voor iOS en Android, wat zorgt voor een design wat werkt.

Jouw wensen, onze ervaring

Bij het ontwerpen van een app houden we altijd rekening met de huisstijl van jouw organisatie. Door ervaring opgebouwd door de jaren heen weten we gelukkig wat wel en wat niet werkt als het aankomt op vormgeving. Glamorous Goat neemt hier een adviserende rol in om jou te ondersteunen. Dit zorgt ervoor dat er een design ligt wat werkt én aansluit bij de identiteit van jouw organisatie.

Daarnaast houden wij bij Glamorous Goat ook graag vast aan de standaarden van de verschillende platformen. De Human Interface Guidelines van Apple en de Material Design standaarden van Google zijn heilig bij Glamorous Goat. Door deze standaarden te hanteren zorg je ervoor dat jouw gebruiker direct begrijpt hoe de app te gebruiken is. Wanneer de gebruiker op een bepaalde knop drukt gebeurd er ook wat er verwacht wordt. Hiermee bevorder je de gebruiksvriendelijkheid van jouw app en zorg je voor een hogere gebruikersretentie. Het vergaren en vasthouden van gebruikers is, zeker in de beginfase van een app, van enorm belang.

Voordelen van goed design

  • Gebruiker weet hoe het werkt
  • Verlengstuk van jouw merk
  • Juweeltje om tentoon te stellen

Nadelen van slecht design

  • Slechte gebruikerservaring
  • Geen match met jouw merk
  • Grote kans op negatieve reviews

Vernieuwend en fris

Bij Glamorous Goat vinden we het belangrijk om een app een frisse uitstraling te geven. Dit zodat de eindgebruiker niet lastig gevallen wordt met onnodig veel contentbuttonsdrukke kleuren en afbeeldingen. We zijn van mening dat een app een frisse en lichte uitstraling moet hebben om een fijne indruk achter te laten. Bij het maken van het design van een app nemen we de laatste trends en ontwikkelingen op gebied van app design mee in het ontwerp. Hierdoor zorgen we ervoor dat jouw te ontwikkelen app modern is en niet blijft steken in een design trend van 5 jaar terug.