Android app ontwikkeling

Hoe gaan we een app voor Android ontwikkelen?

Het laten ontwikkelen van een app voor het mobiele platform van Google, Android, is essentieel om te slagen als app. Dit heeft te maken met het feit dat de meeste smartphones Android als besturingssysteem gebruiken. Samen met iOS heeft Android vrijwel de gehele smartphonemarkt in handen.

WAT

Een mobiele app geschikt voor mobiele Android telefoons en of tablets. De app zal gebaseerd zijn op de Materials Design guidelines van Google.

WAAROM

Meer dan de helft van alle smartphone gebruikers in Nederland gebruikt een Android device, daarom zorgt een Android app voor een groot bereik.

HOE

Een team van toegewijde Android app ontwikkelaars gaat samen met de projectmanager zorgen dat jouw app succesvol wordt ontwikkeld.

Een Android app,
het zorgt voor een groot bereik.

Wanneer we bij Glamorous Goat een Android app ontwikkelen, wordt er altijd vastgehouden aan de Material Design standaarden van Google. Hierdoor waarborgen we de kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Aangezien dit de standaarden zijn, waardoor de gebruiker direct weet hoe de app te gebruiken is.

Bij Android zijn de afmetingen van de schermen wat minder gestandaardiseerd dan bij Apple. Aangezien er duizenden verschillende modellen Android smartphones bestaan, om nog maar te zwijgen over tablets. Wij werken met een aantal verschillende doorsnee afmetingen zodat de app perfect werkt op 95% van alle Android devices. Het ontwikkelen van een native app gebeurt bij Glamorous Goat altijd platform specifiek. Hierbij beginnen we vaak met een platform, waarna we na enkele weken een start maken met het andere platform. Hierdoor is een groot deel van de logica al een keer uitgedacht.

Is Android
het meest geschikte platform?

Bij het ontwikkelen van een app moet je bedenken wie de uiteindelijke gebruiker is. Verschillende platformen brengen verschillende gebruikers met zich mee. In het beste geval ontwikkelen je voor zowel Android als iOS, dit zorgt voor een zo groot mogelijke potentiële gebruikersgroep.

Door jouw doelgroep te onderzoeken zou het kunnen zijn dat blijkt dat de meeste personen over een Android device beschikken. Dan is de keuze makkelijk gemaakt en is een Android app al helemaal een must!

Kennis maken

Weten wat je app kost?
Kies je platform(s)

We geven altijd

eerlijk advies

Een nuchtere

realistische aanpak

Technisch uitstekend

app development

IJzersterk

UI / UX design

Wil je nou ook een Android app laten ontwikkelen,
zodat je jouw doelgroep goed kunt bedienen?

Neem dan contact op, of vul de kostencalculator in.

Neem volledig vrijblijvend
contact met ons op

Heb je vragen over hoe een Android app jouw app idee kan aanvullen? Wij helpen je er graag bij!