iOS App Ontwikkeling

Het laten ontwikkelen van een iOS app voor het mobiele platform van Apple is essentieel om de app te laten slagen. Samen met Android beslaat iOS vrijwel de gehele Nederlandse markt van smartphones en tablets. Bij Glamorous Goat zorgen we dat apps voldoen aan de Human Interface Guidelines van Apple om de kwaliteit te waarborgen. Hierdoor kunnen wij de gebruiksvriendelijkheid van een app optimaal houden.

Hoe gaan we een app voor iOS ontwikkelen?

  • Wat: De ontwikkeling van een native iOS app voor iPhones en/of iPad, welke dicht bij de Human Interface Guidelines van Apple staan.
  • Waarom: Een goed werkende iOS app is van belang om relevantie te kunnen bieden voor jouw gehele doelgroep.
  • Hoe: Een team van toegewijde iOS ontwikkelaars gaan samen met de projectmanager ervoor zorgen dat jouw iOS app succesvol wordt ontwikkeld.

Een iOS app, van groot belang voor succes

Een iOS app kan ontwikkelt worden specifiek voor de iPhone of voor de iPad. Echter, het kan voor een bepaalde app niet aantrekkelijk zijn om geoptimaliseerd te zijn voor een bepaald apparaat. In deze gevallen wordt hier tijdens de ontwikkeling rekening mee gehouden.

Tijdens de ontwikkelingsfase gaan we gelijktijdig aan de slag met de ontwikkeling van de iOS app en de Android app. We merken hierdoor tijdens de ontwikkelfase, dat uitdagingen sneller en beter opgelost worden, omdat de ontwikkelaars dit gelijktijdig oppakken. Het sparren over oplossingen van uitdagingen is iets waar intern veel aandacht aan wordt besteed, zodat we de beste gebruikerservaring kunnen bieden voor de eindgebruiker.

De keuze voor iOS, wat is hierbij belangrijk?

Belangrijk bij de keuze van het platform is te kijken naar wie de gebruiker van de zal zijn. De verschillende platformen brengen andere type gebruikers met zich mee. Er zijn gevallen waarbij het lijkt dat apps voor beide platformen overbodig lijken. Toch raden we vaak aan om dit te doen aangezien de dekkingsgraad dan optimaal is. Dit raden we aan omdat iOS en Android 99% van de Nederlandse smartphonemarkt in handen hebben.