Wireframes

Jouw app idee omgezet in een schematische bouwtekening

Ieder app idee is maar een idee tot dat er daadwerkelijk iets gecreëerd wordt. Het probleem dat de app gaat oplossen is hierbij belangrijk om scherp te hebben. Hierdoor kun je nadenken over hoe de app moet gaan werken. Dit doen we bij Glamorous Goat altijd aan de hand van het maken van interactieve wireframes. De conclusies die we trekken uit een gezamenlijke strategische sessie worden zo vertaald naar een schematische bouwtekening.

WAT

Een visuele weergave van hoe de app gaat werken. Dit wordt vorm gegeven in een digitaal en interactief wireframe waar je al doorheen kunt klikken.

WAAROM

De ontwikkeling van een app is een kostbaar traject, daarom wil je zoveel mogelijk vooraf af kaderen. Dit zorgt voor lagere kosten en een betere app.

HOE

Onze UX (User Experience) designer gaat na de strategische sessie aan de slag met het vertalen we jouw wensen in wireframes.

Functioneel ontwerp,
interactief en helder.

Het maken van wireframes is van belang om inzichtelijk te krijgen hoe de app eruit komt te zien en hoe deze gaat werken. Op de manier waarop wij de wireframes ontwikkelen voor onze klanten, zorgt het voor een interactieve weergave. Hierdoor lijkt het alsof de app daadwerkelijk al werkt, omdat je er gewoon doorheen kun klikken op je telefoon of computer. Door deze manier van wireframen helpt het ons bij het bepalen van de uiteindelijke functionaliteiten en dit is direct een test of het kan gaan werken. Een wireframe zal er nooit erg aantrekkelijk uitzien aangezien het geen design is. Daarom wordt er in wireframes geen gebruik gemaakt van kleuren, iconen of afbeeldingen, enkel de functionaliteit en de schermen worden uitgedacht. Met behulp van de wireframes kan de ontwikkeling eenvoudig en snel van start.

Voordelen van goede
wireframes

  • Je weet hoe de app er uit gaat zien
  • Presentatiemiddel voor stakeholders
  • Ontwikkeling gaat sneller en beter

Nadelen van ontbreken
wireframes

  • Geen duidelijk startpunt voor ontwikkeling
  • Moeilijk om stakeholders te overtuigen
  • Ontwikkeling duurt langer en is complexer

Stakeholder overtuigen,
van jouw app idee.

Met de uitgewerkte en interactieve wireframes kan je jouw app idee presenteren aan de voor jouw belangrijke stakeholders. Of dit nou collega’s, investeerders, aandeelhouders of compagnons zijn, met uitgewerkte wireframes wordt jouw app idee voor iedereen duidelijk. Hierdoor kun je het idee al laten valideren door de stakeholders en de eerste investering beperken tot een minimum.

Kennis maken

Weten wat je app kost?
Kies je platform(s)

We geven altijd

eerlijk advies

Een nuchtere

realistische aanpak

Technisch uitstekend

app development

IJzersterk

UI / UX design

Het opzetten van wireframes biedt een goed fundament voor ieder app idee.
Wil jij dit ook? Geen project is te groot of te klein.

Neem dan contact op, of vul de kostencalculator in.

Neem volledig vrijblijvend
contact met ons op

Heb je vragen over wat wireframes inhouden en hoe onze klanten het proces hebben ervaren? Laat het vooral even weten!