Wat is een Native Bridge?

Een native bridge is een mechanisme dat in hybride app-ontwikkeling wordt gebruikt om interactie te laten plaatsvinden tussen de native code en de code van de web-app.

Native” in deze context verwijst naar de software die specifiek is ontwikkeld voor het besturingssysteem van een apparaat, zoals iOS of Android. Aan de andere kant, “web-app” verwijst naar een app die primair via een browser wordt uitgevoerd en is gebouwd met webtechnologieën, zoals HTML, CSS en JavaScript.

Een native bridge maakt het mogelijk om de functionaliteit en het uiterlijk van een hybride app te verbeteren door de kracht van de native code te benutten. Hierdoor kunnen hybride apps (zoals Ionic, Flutter of React Native) zich richten op specifieke platformen en dus beter functioneren op die specifieke platformen. Dit verbetert de gebruikerservaring, aangezien deze hybride apps zich zo beter aanpassen aan de gebruikersinterface en de functies van een specifiek platform.

Een native bridge is nodig omdat de native code en de web-app-code niet rechtstreeks met elkaar kunnen communiceren. De native bridge fungeert daarom als een vertaler, waardoor de native code en de web-app-code met elkaar kunnen communiceren. Hierdoor kunnen hybride apps specifieke functies gebruiken die alleen beschikbaar zijn op het besturingssysteem, zoals de camera, de GPS en de sensoren (zoals accelerometer of gyroscoop) van het apparaat.

Het gebruik van een native bridge verhoogt ook de prestaties en de snelheid van een hybride app. Omdat de native code specifiek is ontwikkeld voor het besturingssysteem, is deze meestal efficiënter dan de web-app-code. Hierdoor kunnen hybride apps beter presteren en sneller laden.

In samenvatting maakt de native bridge het mogelijk om de functionaliteit en het uiterlijk van hybride apps te verbeteren door de kracht van native code te benutten. Dit resulteert in betere prestaties en snellere laadtijden, en verbetert ook de gebruikerservaring door de hybride app beter aan te laten sluiten op de gebruikersinterface en de functies van het besturingssysteem.

Er zullen echter altijd concessies gedaan worden met hybride app ontwikkeling.

Nog steeds niet helemaal duidelijk?

Ik help je graag met al je vragen. Je mag me altijd even bellen of mailen.