Wat is een Native Bridge?

Een native bridge is een mechanisme dat in hybride app-ontwikkeling wordt gebruikt om interactie te laten plaatsvinden tussen de native code en de code van de web-app.

Native” in deze context verwijst naar de software die specifiek is ontwikkeld voor het besturingssysteem van een apparaat, zoals iOS of Android. Aan de andere kant, “web-app” verwijst naar een app die primair via een browser wordt uitgevoerd en is gebouwd met webtechnologieën, zoals HTML, CSS en JavaScript.

Een native bridge is nodig omdat de native code en de web-app-code niet rechtstreeks met elkaar kunnen communiceren. De native bridge fungeert daarom als een vertaler, waardoor de native code en de web-app-code met elkaar kunnen communiceren.

Een native bridge maakt het mogelijk om de functionaliteit en het uiterlijk van een hybride app te verbeteren door de kracht van de native code te benutten.

Door het toepassen van een native bridge kan de gebruikerservaring van de gebruiker worden verbeterd, omdat de app zich beter kan aanpassen aan de User Interface (UI) en de native functies van een specifiek platform (zoals camera, GPS, accelerometer of gyroscoop).

Hybrid apps die gebruik maken van een native bridge, zijn vaak gebouwd in frameworks, zoals:

Het gebruik van een native bridge verhoogt ook de prestaties en de snelheid van een hybride app. Omdat de native code specifiek is ontwikkeld voor het besturingssysteem, is deze meestal efficiënter dan de web-app-code. Hierdoor kunnen hybride apps beter presteren en sneller laden.

In samenvatting maakt de native bridge het mogelijk om de functionaliteit en het uiterlijk van hybride apps te verbeteren door de kracht van native code te benutten. Dit resulteert in betere prestaties en snellere laadtijden, en verbetert ook de gebruikerservaring door de hybride app beter aan te laten sluiten op de User Interface (UI) en de functies van het besturingssysteem.

Er zullen echter altijd concessies gedaan worden met hybride app ontwikkeling.

Verschil tussen native bridge en native wrapper

Het belangrijkste verschil tussen een native bridge en een native wrapper, is:

  • Een native bridge vormt een brug tussen de web-app-code en de native code en biedt de toegang tot native functies.
  • Een native wrapper geeft de webinhoud van een web-app weer binnen een webview-component van een native container. Het zorgt voor de verwerking en weergave van de inhoud.
Nog steeds niet helemaal duidelijk?

Ik help je graag met al je vragen. Je mag me altijd even bellen of mailen.