Wat betekent HTML5?

HTML5 is een programmeertaal die gebruikt wordt om websites en webapps te creëren. Het is een verbeterde versie van HTML.

Het voegt nieuwe functies en technologieën toe, zoals video en audio integratie, geavanceerde interactieve elementen en betere ondersteuning voor mobiele apparaten.

Met HTML5 kun je op eenvoudige en snelle manier moderne en interactieve webpagina’s creëren zonder de noodzaak van externe plugins of software. Hierdoor is HTML5 een populaire keuze voor ontwikkelaars en bedrijven die web-gebaseerde applicaties willen bouwen.

Bovendien biedt HTML5 ook betere prestaties en energie-efficiëntie, wat betekent dat webpagina’s sneller laden en minder batterij gebruiken op mobiele apparaten. Dit is belangrijk voor gebruikers, aangezien het hen een betere en soepelere ervaring biedt bij het gebruik van websites en web-apps.

In samenvatting is HTML5 een opvolger van HTML die meer mogelijkheden biedt voor moderne web-ontwikkeling en een betere prestatie en gebruikservaring biedt op mobiele apparaten.

Nog steeds niet helemaal duidelijk?

Ik help je graag met al je vragen. Je mag me altijd even bellen of mailen.