Wat is Native App Ontwikkeling?

Native app ontwikkeling is het ontwikkelen van apps met de standaard ontwikkeltools van iOS en Android. Dit zorgt vaak voor hogere kwaliteit apps.

Dat wil dus zeggen dat native app ontwikkeling dus altijd met Xcode of Android Studio gedaan wordt. In de programmeertalen Java of Kotlin voor Android en Objective-C of Swift voor iOS.

Native app ontwikkeling kost niet meer tijd dan cross-platform ontwikkeling als je enkel voor iOS of Android gaat ontwikkelen. Vaak is het dan juist sneller. Ga je echter voor beide platformen dan is het soms wel meer werk om native te ontwikkelen. Echter is het zeker niet zo dat dit altijd het dubbel aantal uren vergt.

Native app ontwikkeling biedt dus vele voordelen ten opzichte van web app en hybride app ontwikkeling, maar kost in sommige gevallen meer tijd (en dus geld).

Het is belangrijk om de specifieke eisen en doelen van de app te overwegen bij het kiezen van de juiste ontwikkelmethode. Of native app ontwikkeling de juiste keuze is, hangt af van de specifieke behoeften, doelen en KPI’s van de app en het bedrijf.

Nog steeds niet helemaal duidelijk?

Ik help je graag met al je vragen. Je mag me altijd even bellen of mailen.