Wat is een KPI?

Een Key Performance Indicator (KPI) is een maatstaf voor het meten van specifieke prestaties of doelstellingen.

Hoewel KPI’s niet alleen relevant zijn voor app-ontwikkelaars, is het een belangrijk hulpmiddel voor app-ontwikkelaars. Zij kunnen hiermee bepalen of ze op de juiste weg zijn om hun doelen te bereiken en de app-ontwikkeling efficiënt te beheren.

Door het gebruik van KPIs kunnen verschillende aspecten beter worden ingeschat, zoals:

Daarnaast kunnen KPI’s verschillende prestaties concreet meten, zoals:

De KPI’s die het meest belangrijk zijn voor de doelstellingen die zijn gesteld, zijn de key metrics (sleutelstatistieken). De soorten KPI’s die specifiek voor jouw app relevant zijn hangen af van de aard van je app en de doelen die jij met je app wil bereiken. Hieronder staan een aantal voorbeelden van KPI’s, die relevant kunnen zijn voor verschillende soorten apps.

Schema KPI's (app ontwikkeling)

Het is belangrijk om te realiseren dat KPIs niet alleen nuttig zijn voor app-ontwikkelaars, maar ook voor app-eigenaren en zakelijke beslissers die geïnteresseerd zijn in de prestaties van de app. Door de KPIs van een app-ontwikkelingsproject te volgen, kunnen zij de ontwikkeling van de app beter beheren en beslissingen nemen over toekomstige investeringen en verbeteringen.

Bij het bepalen van KPIs is het belangrijk om specifieke en haalbare doelen te stellen. Het is ook belangrijk om regelmatig te evalueren en te updaten, zodat ze aansluiten bij de veranderende behoeften van de app-ontwikkeling en de gebruikers.

Ten slotte is het ook belangrijk om de betekenis van KPIs te begrijpen en ze niet als het enige middel om de prestaties van een app-ontwikkelingsproject te beoordelen. Het is belangrijk om een ​​evenwichtige benadering te hebben en verschillende perspectieven en indicatoren te overwegen bij het beoordelen van de prestaties van een app-ontwikkelingsproject.

Nog steeds niet helemaal duidelijk?

Ik help je graag met al je vragen. Je mag me altijd even bellen of mailen.