Wat is Android?

Android is een besturingssysteem voor mobiele apparaten, zoals smartphones en tablets. Het is ontwikkeld door Google en is gebaseerd op de Linux-kernel.

Android is een van de meest populaire besturingssystemen voor mobiele apparaten ter wereld, en wordt gebruikt door veel verschillende fabrikanten van smartphones, zoals Samsung, LG, en OnePlus.

Met Android kun je allerlei soorten apps downloaden en gebruiken, zoals games, sociale media apps, en productiviteitstools. Door het grote aantal beschikbare apps, is Android erg veelzijdig en kan het aan de wensen van veel verschillende gebruikers voldoen.

Android wordt regelmatig geüpdatet met nieuwe versies die nieuwe functies en verbeteringen bevatten. Hierdoor blijft Android up-to-date en kan het de gebruiker aanbieden de meest recente technologische ontwikkelingen.

In 2021 was Android het meest gebruikte besturingssysteem voor smartphones in Nederland, met een marktaandeel van ongeveer 75%. Over het algemeen wordt er desondanks in absolute bedragen meer uitgegeven door de overige 25% iOS gebruikers.

Nog steeds niet helemaal duidelijk?

Ik help je graag met al je vragen. Je mag me altijd even bellen of mailen.