Wat is Kotlin?

Kotlin is de nieuwste programmeertaal die wordt gebruikt voor native app ontwikkeling, vooral op Android platformen.

Het is ontworpen om Java beter te maken door middel van een slankere en efficiëntere code die makkelijker te lezen en te onderhouden is.

Kotlin biedt een aantal verbeteringen in vergelijking met Java, zoals null-veiligheid, waardoor app ontwikkelaars minder risico lopen op crashes en bugs in hun code. Kotlin is ook interoperabel met Java, wat betekent dat Java-code en Kotlin-code in hetzelfde project gebruikt kunnen worden. Het is een moderne en populaire taal die steeds meer wordt aangenomen door app ontwikkelaars vanwege zijn vele voordelen.

Het werd ontwikkeld door JetBrains, een softwarebedrijf uit Tsjechië. Kotlin is een interne programmeertaal voor Android-ontwikkeling en werd door Google erkend als een officiële programmeertaal voor Android in 2017.

Kotlin biedt veel verbeteringen ten opzichte van Java, de populaire programmeertaal voor Android, zoals een verbeterde syntax en een beter type systeem. Dit maakt het makkelijker en efficiënter om apps te ontwikkelen en te onderhouden.

Bovendien is Kotlin compatibel met Java, waardoor het mogelijk is om bestaande Java-code te gebruiken en Java-ontwikkelaars gemakkelijk over te schakelen naar Kotlin. Het wordt meestal geprogrammeerd in Android Studio.

Nog steeds niet helemaal duidelijk?

Ik help je graag met al je vragen. Je mag me altijd even bellen of mailen.