Wat is React Native?

React Native is een open-source JavaScript bibliotheek voor het ontwikkelen van mobiele apps voor iOS, Android en andere platforms. Het is gebouwd door Facebook en werd in 2015 vrijgegeven.

React Native maakt het mogelijk om mobiele apps te ontwikkelen met dezelfde codebase die gebruikt wordt voor de ontwikkeling van webapps met ReactJS.

React Native stelt ontwikkelaars in staat om snel en eenvoudig native apps te bouwen voor iOS en Android, zonder dat ze bekend hoeven te zijn met specifieke programmeertalen zoals Swift of Kotlin. Hierdoor is het makkelijker om een app te ontwikkelen die werkt op meerdere platforms en bovendien kunnen webontwikkelaars snel overstappen op mobiele ontwikkeling.

Met React Native kun je efficiënt en snel mobiele apps ontwikkelen en implementeren. Het maakt gebruik van populaire web-ontwikkelingsconcepten. React Native is een goede keuze voor ontwikkelaars die snel en eenvoudig een app willen bouwen die werkt op meerdere platforms.

Sommige populaire apps die gebouwd zijn met React Native zijn Facebook, Instagram, Airbnb (echter een paar jaar geleden omgebouwd naar native app) en Tesla. React Native is een veelgebruikt platform onder mobiele ontwikkelaars en biedt veel mogelijkheden en voordelen voor het ontwikkelen van mobiele apps. De Wikipedia over React Native kan je nog meer vertellen.

React Native gebruikt JavaScript en ReactJS-concepten. Het heeft bovendien toegang tot de native functionaliteiten van het platform, zoals camera, locatiegegevens en notificaties, zonder dat er externe bibliotheken nodig zijn. Hierdoor zijn React Native-apps vaak snel en bieden ze een gebruikerservaring die lijkt op een native app. De apps zullen echter altijd toch wat minder snel en gebruiksvriendelijk te zijn als native apps.

Nog steeds niet helemaal duidelijk?

Ik help je graag met al je vragen. Je mag me altijd even bellen of mailen.