Wat betekent Progressive Web App (PWA)?

Een PWA is een speciaal type applicatie, speciaal ontworpen om een “app-achtige” ervaring te bieden via een website en is beschikbaar via een browser op bijna elk apparaat met internettoegang.

PWA’s zijn beschikbaar via een browser op bijna elk apparaat met internettoegang, zonder de noodzaak om de app te downloaden via een app store.

Een PWA werkt op bijna elk apparaat met een browser en internettoegang, waaronder desktops, laptops, smartphones en tablets. Dit maakt het makkelijker voor gebruikers om toegang te krijgen tot de app en verhoogt de bereikbaarheid.

Een PWA is snel en responsief, en heeft geen vertragingen of fouten die gebruikers kunnen ervaren bij het downloaden van een app via een app store.

Een PWA kan ook werken zonder internetverbinding en de gegevens kunnen worden opgeslagen voor later gebruik, wat handig is voor gebruikers die onderweg zijn of in gebieden zijn waar de internetverbinding niet betrouwbaar is.

Een PWA is eenvoudiger en goedkoper te ontwikkelen dan een native app, omdat het gebruik maakt van web-standaarden in plaats van platform specifieke technologieën.

Gebruikers kunnen een PWA eenvoudig toevoegen aan hun homescreen, zodat ze snel toegang hebben tot de app zonder elke keer via de browser te moeten gaan.

Een PWA is ook beter geoptimaliseerd voor zoekmachines dan een native app, omdat het gebruik maakt van web-standaarden en HTML-tags die door zoekmachines kunnen worden gelezen.

Nog steeds niet helemaal duidelijk?

Ik help je graag met al je vragen. Je mag me altijd even bellen of mailen.