Wat is een Native Wrapper?

Een native wrapper is een stuk software dat om een bestaande app of website heen gebouwd wordt om deze te integreren in een mobiele app.

Hierdoor kun je bijvoorbeeld de functionaliteiten en gebruikersinterface van een website gebruiken in een mobiele app, zonder dat je de hele code opnieuw hoeft te schrijven.

Een native wrapper maakt gebruik van web technologies, zoals HTML, CSS en JavaScript, en integreert deze in een app door middel van een native app container. Hierdoor wordt de app gepresenteerd als een native app op de mobiele telefoon, maar onder de motorkap worden de web technologie├źn gebruikt.

Het verschil met een native bridge is dat een native wrapper de web technologie├źn integreert in de app zelf, terwijl een native bridge een interface biedt tussen de native code en de web code. Hierdoor kun je bijvoorbeeld web functionaliteiten oproepen vanuit de native app en andersom.

Een nadeel van een native wrapper is dat de prestaties niet zo goed zijn als bij een native app die helemaal in native code is geschreven. Dit komt doordat de web technologie├źn niet specifiek zijn gemaakt voor mobiele toepassingen en dus minder optimaal presteert op mobiele apparaten.

Een voordeel is echter dat je bestaande web code kunt blijven gebruiken en integreren in je mobiele app, waardoor de ontwikkeltijd en kosten verlaagd kunnen worden. Daarnaast is het ook gemakkelijker om updates uit te voeren, omdat je enkel de web code hoeft aan te passen en niet de native code.

Nog steeds niet helemaal duidelijk?

Ik help je graag met al je vragen. Je mag me altijd even bellen of mailen.