Wat is een Besturingssysteem?

Een besturingssysteem (OS) is de software die de basis vormt voor de operationele functies van een computer of smartphone. Bij apps vaak iOS of Android.

Bijvoorbeeld, als er een nieuwe e-mail is binnengekomen, kan er een Badge getoond worden op de app-pictogram van de e-mail-app, aangevend dat er één nieuwe e-mail is.

Het beheert de hardware- en software-middelen van een apparaat, waaronder geheugen, processors, en opslagruimte, en verzorgt de communicatie tussen deze middelen en de gebruikers en andere software-programma’s.

Bij app-ontwikkeling is het belangrijk om te weten welk besturingssysteem de app zal draaien, omdat dit invloed heeft op de functies en mogelijkheden van de app. Bijvoorbeeld, iOS en Android zijn bekende besturingssystemen voor mobiele apparaten en hebben elk specifieke ontwikkel-omgevingen en beperkingen voor app-ontwikkelaars.

Het is belangrijk voor app-ontwikkelaars om te begrijpen hoe het besturingssysteem werkt en hoe ze er het beste gebruik van kunnen maken, zodat ze de app kunnen ontwikkelen die de beste prestaties en gebruikerservaring biedt voor de gebruikers van het apparaat.

Samengevat, een besturingssysteem is een software-programma dat de basis vormt voor de operationele functies van een computer of mobiele apparaat, en is een belangrijk onderdeel van de app-ontwikkeling, omdat het invloed heeft op de functies en mogelijkheden van de app.

Nog steeds niet helemaal duidelijk?

Ik help je graag met al je vragen. Je mag me altijd even bellen of mailen.