Wat is SwiftUI?

SwiftUI is een framework om gemakkelijk User Interfaces (UI) te bouwen. Binnen het framework kan gebruik worden gemaakt van de programmeertaal Swift. Het is ontwikkeld door Apple en kan worden toegepast op de besturingssystemen van Apple, zoals iOS of macOS.

Met SwiftUI kunnen ontwikkelaars op een makkelijke manier de User Interface (UI) bouwen. In plaats van het handmatig schrijven van complexe repetitieve code, kunnen ontwikkelaars gebruik maken van een stijl waarbij je UI-componenten en eigenschappen beschrijft. Deze worden dan automatisch op de juiste manier geïmplementeerd, rekening houdend met de Human Interface Guidelines (HIG). Deze manier van code schrijven zorgt voor veel tijdsbesparing.

De belangrijkste waardevolle functionaliteiten die SwiftUI biedt, zijn:

  • Declaratieve syntaxis: App ontwikkelaars kunnen beschrijven hoe de UI eruit moet komen te zien, zonder dat zij stap voor stap instructies hoeven te geven. Hierdoor wordt het makkelijker om UI-componenten te maken en wijzigen.
  • Modulaire en samengestelde UI-componenten: SwiftUI maakt gebruik van modulaire en samengestelde UI-componenten. Hiermee kunnen complexe UI-structuren worden gebouwd, door de componenten te combineren.
  • Live voorbeelden: SwiftUI heeft een ingeboude functie, waarmee live voorbeelden kunnen worden getoond. Hierdoor kun je concreet zien hoe de UI eruit ziet, terwijl je hieraan aan het werken bent.
  • Multiplatform ondersteuning: SwiftUI maakt het mogelijk om één codebase te gebruiken, waarmee de app kan worden gebruikt op verschillende besturingssystemen van Apple. Hierdoor verkort je de tijd dat je bezig bent met het schrijven van code én wordt de consistentie van de User Interface verhoogd.
Nog steeds niet helemaal duidelijk?

Ik help je graag met al je vragen. Je mag me altijd even bellen of mailen.