Wat zijn Human Interface Guidelines (HIG)?

Human Interface Guidelines (HIG) zijn Apple’s richtlijnen voor ontwerpers en ontwikkelaars om te zorgen dat de User Interface (UI) van een app intuïtief, eenvoudig en prettig is voor de gebruiker.

Zoals Apple de Human Interface Guidelines heeft opgesteld, heeft Google Hetzelfde gedaan met Google Material Design.

Deze richtlijnen beschrijven aspecten zoals de lay-out, interactie en visuele stijl van de app. Door deze richtlijnen te volgen, kunnen app-ontwikkelaars ervoor zorgen dat hun app gebruiksvriendelijk en aantrekkelijk is voor de gebruiker.

Daarnaast worden er in de Human Interface Guidelines ook aanbevelingen gedaan voor de functionaliteit van de app. Zo wordt er bijvoorbeeld aangegeven hoe een app moet reageren op verschillende input van de gebruiker, zoals tikken, vegen en andere gesten.

Ook is er aandacht voor de visual design aspecten van de app. Hierbij wordt bijvoorbeeld aangegeven hoe verschillende elementen, zoals kleuren, lettertypes en afbeeldingen, op een consistente en coherente manier moeten worden gebruikt binnen de app.

Tot slot beschrijft de Human Interface Guidelines (HIG) ook hoe de app moet worden weergegeven op verschillende apparaten en schermgroottes. Hierdoor kunnen app-ontwikkelaars ervoor zorgen dat de app op elk apparaat een consistente en optimale gebruikerservaring biedt.

Nog steeds niet helemaal duidelijk?

Ik help je graag met al je vragen. Je mag me altijd even bellen of mailen.