Wat betekent XML (Extensible Markup Language)?

XML is een standaardformaat voor het opslaan en uitwisselen van gestructureerde gegevens tussen verschillende systemen en applicaties.

Het is een tekstgebaseerd formaat dat zowel menselijk leesbaar als machineleesbaar is en wordt vaak gebruikt in app-ontwikkeling voor het opslaan en overdragen van gegevens.

Een belangrijke toepassing van XML in app-ontwikkeling is het definiëren van gegevensstructuren met behulp van XML-schema’s, die de structuur en het type van de gegevens definiëren. Dit maakt het gemakkelijk om gegevens te structureren en te valideren in een uniforme indeling die door verschillende systemen kan worden gelezen en verwerkt. Het lijkt ook op JSON bestanden.

Een ander gebruik van XML in app-ontwikkeling is het definiëren van de gebruikersinterface van een app met behulp van XML-opmaaktaal, zoals Android XML voor Android-apps. Deze opmaaktaal maakt het gemakkelijk om de lay-out, stijl en interactieve elementen van de gebruikersinterface te definiëren en aan te passen.

XML wordt ook veel gebruikt in webontwikkeling, met name in combinatie met andere webtechnologieën zoals HTML, CSS en JavaScript. Dit maakt het mogelijk om dynamische en interactieve webpagina’s te maken die gegevens kunnen uitwisselen met andere systemen en servers.

Een belangrijke functie van XML is dat het flexibel en uitbreidbaar is. Dit betekent dat ontwikkelaars aangepaste XML-schema’s kunnen maken en uitbreiden om te voldoen aan de specifieke behoeften van hun app. Dit maakt XML een zeer krachtige tool voor het structureren en uitwisselen van gegevens.

XML kan worden verwerkt door verschillende programmeertalen en bibliotheken, waaronder Java, C++, Python, PHP en meer. Dit betekent dat ontwikkelaars XML kunnen gebruiken in combinatie met hun favoriete programmeertaal en bibliotheek om gegevens te structureren en te verwerken.

Nog steeds niet helemaal duidelijk?

Ik help je graag met al je vragen. Je mag me altijd even bellen of mailen.