Wat betekent Python?

Python is een platform onafhankelijke programmeertaal die wordt gebruikt voor verschillende toepassingen, waaronder data-analyse, machine learning, en web-app ontwikkeling.

Python is niet gericht op native app ontwikkeling, maar op web-app ontwikkeling. Wel kan het worden ingezet voor verschillende frameworks, geschikt voor hybrid of cross-platform apps.

De programmeertaal is zeer eenvoudig te leren en gebruiken, voor zowel ervaren als onervaren ontwikkelaars. Hier staat het ook om bekend. Hoewel de code dus gezien wordt als ‘makkelijk’, neemt dit niet weg dat het in staat is om complexe taken uit te voeren.

De afgelopen jaren is Python zeer populair geworden, mede door deze eenvoud én door de veelzijdigheid. Een aantal kenmerken van Python zijn:

  • Eenvoudige en leesbare syntaxis: De code van Python is eenvoudig te gebruiken omdat het er bijna uitziet als natuurlijke taal. De code is voor zowel mensen als computers gemakkelijk te begrijpen.
  • Uitgebreide libraries en frameworks: Omdat veel ontwikkelaars werken met Python, is er een grote gemeenschap ontstaan. Vanuit deze gemeenschap zijn veel libraries en frameworks beschikbaar voor verschillende toepassingsgebieden.
  • Platform onafhankelijkheid: Python is, zoals eerder benoemd, platform onafhankelijk. Dit betekent je een app kunt schrijven met dezelfde code, die beschikbaar kan worden gesteld op verschillende besturingssystemen.

Nog steeds niet helemaal duidelijk?

Ik help je graag met al je vragen. Je mag me altijd even bellen of mailen.