Wat betekent Xamarin?

Een ontwikkelingsplatform voor het bouwen van hybride mobiele apps voor iOS, Android en Windows Phone, en is eigendom van Microsoft.

Het platform maakt gebruik van de programmeertaal C# en de .NET-architectuur om cross-platform ontwikkeling mogelijk te maken, waardoor ontwikkelaars apps kunnen bouwen die werken op verschillende besturingssystemen met een enkele codebase.

Met Xamarin kunnen ontwikkelaars native apps bouwen met behulp van de programmeertalen en tools die ze al kennen, waardoor de leercurve voor het bouwen van apps voor meerdere platforms wordt verlaagd. De ontwikkelomgeving biedt ook toegang tot de functies en API’s van het native besturingssysteem, waardoor ontwikkelaars volledige controle hebben over de gebruikerservaring van hun app.

Een ander belangrijk onderdeel van Xamarin is de Xamarin.Forms-bibliotheek, die ontwikkelaars de mogelijkheid biedt om een enkele codebase te gebruiken om de interface van hun app te bouwen voor meerdere platforms. Dit maakt het gemakkelijker om een consistente gebruikerservaring te bieden op verschillende apparaten en besturingssystemen.

Xamarin is ook geïntegreerd met Visual Studio, de ontwikkelomgeving van Microsoft voor het bouwen van apps voor Windows. Dit maakt het gemakkelijk voor ontwikkelaars om naadloos te werken tussen verschillende projecten en platforms, en om gebruik te maken van de uitgebreide set hulpmiddelen en functies die beschikbaar zijn in Visual Studio.

Voor ontwikkelaars biedt Xamarin ook een uitgebreide set testtools en -services, waaronder Xamarin Test Cloud, waarmee ontwikkelaars hun apps op duizenden echte apparaten en besturingssystemen kunnen testen om ervoor te zorgen dat hun apps optimaal werken voor alle gebruikers.

Nog steeds niet helemaal duidelijk?

Ik help je graag met al je vragen. Je mag me altijd even bellen of mailen.