Wat is A/B Testen?

A/B testen is een methode om verschillende versies van een app of website te testen om te zien welke versie het beste presteert.

Het doel van A/B testen is om de gebruikerservaring van de app te verbeteren door te bepalen welke versie het beste werkt. Hierdoor kunnen ontwikkelaars bijvoorbeeld bepalen welke knoppen, kleuren, functies, etc. het beste werken voor hun gebruikers.

Een A/B test wordt meestal uitgevoerd door een groep gebruikers naar versie A te sturen en een andere groep naar versie B. De resultaten worden vervolgens geanalyseerd om te bepalen welke versie beter presteert. Bijvoorbeeld: als versie A een hogere conversie- of retentiepercentage heeft dan versie B, dan is dit een indicatie dat versie A het beter doet.

A/B testen biedt ontwikkelaars de kans om te experimenteren en hun app of website continu te verbeteren. Hierdoor kunnen ze beter inspelen op de wensen en behoeften van hun gebruikers en een betere gebruikerservaring bieden. A/B testen is ook een efficiënte manier om te bepalen wat werkt en wat niet, zonder dat het veel tijd of middelen kost.

Nog steeds niet helemaal duidelijk?

Ik help je graag met al je vragen. Je mag me altijd even bellen of mailen.