Wat is een API?

Een API staat voor Application Programming Interface, en is een manier waarop verschillende software-systemen met elkaar communiceren.

Dit betekent dat als je bijvoorbeeld een app wilt maken die gegevens uit een andere app of website gebruikt, je een API kunt gebruiken om toegang te krijgen tot die gegevens.

Visuele weergave front-end en back-end

Een API is een set van regels en richtlijnen die bepalen hoe een app of programma met een andere app of programma communiceert. Dit kan gebeuren via internet en er wordt gebruik gemaakt van specifieke REST commando’s (zoals GET, POST, PUT, DELETE) om gegevens op te vragen of te versturen. Een API kan bijvoorbeeld gegevens zoals nieuwsartikelen, weerinformatie of locatiegegevens beschikbaar stellen.

API’s worden vaak gebruikt om informatie te delen tussen verschillende apps of websites. Zo kan bijvoorbeeld een social media app een API gebruiken om informatie te verkrijgen van een andere app waarmee de gebruiker zijn agenda beheert, of een weer-app kan gebruik maken van een API om de huidige weersomstandigheden te tonen.

Nog steeds niet helemaal duidelijk?

Ik help je graag met al je vragen. Je mag me altijd even bellen of mailen.