Wat is Amazon Web Services (AWS)?

Amazon Web Services (AWS) is een cloud computing-platform dat door Amazon is ontwikkeld.

Het biedt bedrijven en ontwikkelaars toegang tot verschillende soorten computing-middelen, zoals servers, databases, applicaties en andere diensten.

Met AWS kun je computing-middelen afnemen op basis van gebruik. Dit betekent dat je alleen betaalt voor de middelen die je daadwerkelijk gebruikt. Je hoeft geen hardware of software te kopen of te onderhouden, omdat AWS deze voor je regelt. Hierdoor kun je je focussen op de ontwikkeling van je app, in plaats van je zorgen te maken over de infrastructuur.

AWS wordt veel gebruikt omdat het een flexibel en schaalbaar platform is. Ontwikkelaars kunnen gebruikmaken van verschillende diensten, zoals databases, opgeslagen data, berekeningen en communicatie-mogelijkheden, om hun app te ontwikkelen en te hosten. Ook kunnen ze de prestaties van hun app verbeteren door gebruik te maken van de beveiligings- en beheerfuncties van AWS.

AWS biedt veel voordelen voor app-ontwikkelaars, waaronder een schaalbare en kostenefficiënte manier om apps te hosten, beveiliging voor de data en de infrastructuur, en toegang tot geavanceerde technologieën. Het maakt het ook eenvoudiger om apps te ontwikkelen en te implementeren, omdat ontwikkelaars zich niet zorgen hoeven te maken over de infrastructuur. Hierdoor kunnen ze zich meer focussen op de functies en de gebruikerservaring van hun app.

We hebben bijvoorbeeld in de app voor Get Serious gebruik gemaakt van AWS hosting voor de data in de app. Lees hier meer over in de Get Serious case study.

Nog steeds niet helemaal duidelijk?

Ik help je graag met al je vragen. Je mag me altijd even bellen of mailen.