Wat is een Database?

Een database is een systeem dat gegevens opslaat, beheert en opvragen kan. Het maakt het mogelijk om gegevens op een gestructureerde manier op te slaan.

Visuele weergave front-end en back-end (waaronder database)

Bij app ontwikkeling wordt veel gebruik gemaakt van databases. Dit komt omdat apps vaak gegevens moeten opslaan, bijvoorbeeld informatie over gebruikers, producten of activiteiten. Een database maakt het mogelijk om deze gegevens op een gestructureerde manier op te slaan en te beheren, zodat de app er altijd bij kan.

Een database wordt vaak aangemaakt en beheerd door een databasebeheerder, een specialist die verantwoordelijk is voor de opzet, beheer en onderhoud van de database. Hij of zij maakt gebruik van specifieke software om de database op te zetten en gegevens toe te voegen, te wijzigen of te verwijderen.

Een database wordt verbonden met de app door middel van een specifieke taal, zoals SQL (Structured Query Language). De app maakt gebruik van deze taal om gegevens op te vragen, toe te voegen of te wijzigen. Op deze manier kan de app gegevens ophalen uit de database en deze gebruiken in de app.

Nog steeds niet helemaal duidelijk?

Ik help je graag met al je vragen. Je mag me altijd even bellen of mailen.