Wat betekent Multimodal Interface?

Multimodal Interface is een manier om te communiceren met een app door middel van verschillende input- en outputmodi. Bijvoorbeeld door te spreken, te typen, te tikken, te schudden en door gebaren.

Het is een onderdeel van de User Interface (UI). Het is gericht op het verbeteren van de gebruikerservaring door meerdere manieren aan te bieden om een app te bedienen. Multimodale interfaces kunnen ook helpen bij het verbeteren van de toegankelijkheid voor mensen met beperkingen.

In de app-ontwikkeling is het belangrijk om te overwegen welke modi nodig zijn voor de specifieke app en hoe deze samenwerken om een intuïtieve en efficiënte gebruikerservaring te bieden. Er moet rekening gehouden worden met verschillende technische vereisten voor elke modus, zoals spraakherkenning en touch-input, of bijvoorbeeld haptic feedback.

Een goed voorbeeld van een multimodale interface is de virtuele assistent op een smartphone, zoals Siri of Google Assistant. Deze kunnen bediend worden door te spreken, te tikken en te typen en bieden feedback door te spreken, te tonen en te vibreren.

Een ander voorbeeld is een autonome auto, die een multimodale interface heeft voor de bestuurder om te communiceren met de auto en het te besturen. De auto reageert bijvoorbeeld op knoppen en spraakopdrachten.

Nog steeds niet helemaal duidelijk?

Ik help je graag met al je vragen. Je mag me altijd even bellen of mailen.