Wat is een MVP (Minimum Viable Product)?

Een MVP is de eerste versie van een app die ontwikkeld is met het doel om de kernfunctionaliteiten van de app te testen en te bewijzen.

Het is bedoeld om te helpen bij het bepalen of er genoeg waardevolle functies in de app zitten om verder te ontwikkelen en of er een markt is voor de app.

Dit maakt de MVP-fase van de ontwikkeling van een app belangrijk omdat het helpt om tijd, middelen en inspanningen efficiënter in te zetten. Als de MVP succesvol is, dan kan de ontwikkeling van de volgende versie van de app verder gaan, met het doel om meer functies toe te voegen en de gebruikerservaring te verbeteren. Als de MVP niet succesvol is, dan is het beter om te stoppen met de ontwikkeling van de app en op zoek te gaan naar een andere oplossing.

Een ander belangrijk aspect van het ontwikkelen van een MVP is het verzamelen van feedback van gebruikers. Hierdoor kun je de verbeteringen en nieuwe functies identificeren die gewenst zijn door de gebruikers en zo het uiteindelijke product verder verbeteren door bijvoorbeeld aanpassingen aan de GUI.

Samenvattend, een MVP is een eerste versie van een app die bedoeld is om te testen of de app haalbaar is, de kern functionaliteiten te bewijzen en om feedback te verzamelen van gebruikers.

Nog steeds niet helemaal duidelijk?

Ik help je graag met al je vragen. Je mag me altijd even bellen of mailen.