Wat betekent Sideload?

Sideload is het proces van het installeren van een app op een mobiel apparaat zonder gebruik te maken van de officiële app store.

Het kan handig zijn wanneer een app niet beschikbaar is in de app store, of wanneer een ontwikkelaar een app wil installeren die nog niet publiekelijk beschikbaar is.

  • Sideloading is een alternatief voor het downloaden van apps via de officiële app store, zoals de App Store op iOS of Google Play Store op Android.
  • Het proces van sideloading is meestal iets ingewikkelder dan het downloaden van een app uit de app store, omdat het gaat om het downloaden en installeren van een app uit een externe bron, bijvoorbeeld een website of via een USB-kabel.
  • Om sideloading mogelijk te maken, moeten de instellingen van het apparaat mogelijk worden aangepast om onbekende bronnen toe te staan, aangezien het installeren van apps buiten de app store als een beveiligingsrisico kan worden beschouwd.
  • Sideloading kan gebruikt worden om beta-versies van apps te installeren, omdat deze soms niet beschikbaar zijn in de app store. Ontwikkelaars kunnen de app aanbieden via een externe bron om feedback van gebruikers te krijgen voordat de app officieel in de app store wordt uitgebracht.
  • Er zijn enkele risico’s verbonden aan sideloading, zoals de mogelijkheid om malware te installeren of inbreuk te maken op de beveiliging van het apparaat. Het is belangrijk om alleen apps te installeren van betrouwbare bronnen en om de beveiligingsinstellingen van het apparaat up-to-date te houden.
  • Sommige mobiele besturingssystemen hebben beperkingen op sideloading. Bijvoorbeeld, iOS staat het standaard niet toe, tenzij het apparaat is “gejailbreakt” en Android heeft standaard het installeren van apps van onbekende bronnen uitgeschakeld.
Nog steeds niet helemaal duidelijk?

Ik help je graag met al je vragen. Je mag me altijd even bellen of mailen.