Wat is een Service Level Agreement (SLA)?

Een Service Level Agreement is een contract tussen de app-ontwikkelaar en de klant, waarin afspraken staan het onderhoud van de app.

Een SLA is een contract tussen de app-ontwikkelaar en de hosting provider, waarin afspraken staan over de beschikbaarheid en kwaliteit van de app en de hosting service. Het is een soort garantie dat de app te allen tijde beschikbaar is en dat eventuele problemen snel worden opgelost.

  • Beschikbaarheid: In een SLA worden afspraken gemaakt over de beschikbaarheid van de app. Bijvoorbeeld dat de app ten minste 99% van de tijd beschikbaar moet zijn voor gebruikers. Als de app niet beschikbaar is, kan dit leiden tot verlies van klanten en omzet. De hosting provider zal er daarom alles aan doen om ervoor te zorgen dat de app altijd beschikbaar is.
  • Ondersteuning: Een SLA bevat ook afspraken over de ondersteuning die de hosting provider biedt. Dit kan bijvoorbeeld gaan over het oplossen van problemen met de server of het bieden van technische ondersteuning aan de app-ontwikkelaar.
  • Prestaties: Een SLA kan ook afspraken bevatten over de prestaties van de app en de hosting service. Bijvoorbeeld dat de app binnen een bepaalde tijd moet reageren op een verzoek van de gebruiker of dat de hosting provider ervoor moet zorgen dat de server snel genoeg is om de app te ondersteunen.
  • Beveiliging: Beveiliging is een belangrijk aspect van een SLA. De hosting provider moet ervoor zorgen dat de app en de hosting service veilig zijn voor gebruikers en dat gegevens niet kunnen worden gestolen of beschadigd.
  • Uptime-garantie: Een uptime-garantie is een belangrijk onderdeel van een SLA. Dit betekent dat de hosting provider garandeert dat de app te allen tijde beschikbaar zal zijn, behalve tijdens geplande onderhoudswerkzaamheden of storingen die buiten hun controle liggen.

Meer lezen over Service Level Agreement (SLA)? Lees dan zeker hoofdstuk 6 (onderhoud) van onze beginners handleiding voor app ontwikkeling.

Nog steeds niet helemaal duidelijk?

Ik help je graag met al je vragen. Je mag me altijd even bellen of mailen.