hoe maak ik van mijn app idee een app succes

Hoe maak ik van mijn app idee een app succes?

Wanneer je in de markt rondkijkt van mobiele apps heb je jezelf waarschijnlijk de volgende vragen wel eens gesteld:

  • Ik heb een fantastisch mobiel app idee, maar hoe verder?
  • Hoe kan ik een app creëren?
  • Waar start ik?

Deze vragen worden vaak gesteld, dus hebben we besloten een aantal van deze vragen te beantwoorden in dit artikel.

Waar moet je aan denken voordat je start?

Eén van de eerste dingen die je moet doen is het idee opzoeken via Google. Makkelijk, toch? Je zult echter versteld staan hoeveel mensen met goede ideeën voor een app het nooit hebben ge-Googled.

We hebben het hier over research doen. Ga naar de App Store, Google Play Store, Yahoo, Bing, Google en ga op zoek of je een vergelijkbare app kunt vinden. Dit zal je een goed idee geven of er plaats is in de markt voor jouw idee. Als je eenmaal weet wat er al beschikbaar is kun je een positie innemen en zorgen dat je jouw app differentieert van de bestaande apps.

Voordat je begint met ontwikkelen moet je proberen of je goedkoop kunt beginnen, in plaats van nu al veel geld uit te geven. Probeer een manier te bedenken om een idee dat je hebt zo snel mogelijk te kunnen valideren. Neem als voorbeeld dat jouw idee is om alle gratis Wifi spots van restaurants in kaart te brengen en mensen gaat helpen deze locaties te vinden. Begin dan met zelf al deze restaurants in kaart te brengen. Vervolgens plaats je deze in een spreadsheet en kaart. Daarna kun je de locaties delen op social media en een gratis/goedkope website bouwen, om te zien of je enige interactie krijg. Je probeert te onderzoeken of jouw idee iets is, waar mensen daadwerkelijk interesse in hebben en voor willen betalen uiteindelijk.

Een M.V.P. bouwen van je mobiel app idee

De volgende stap is het ontwikkelen van een M.V.P. (Minimum Viable Product). Het gaat hier dus om iets anders dan de belangrijkste speler van de wedstrijd ook vaak MVP genoemd (most valuable player). Er zijn gratis tools beschikbaar om iets simpel te maken en te testen of het werkt. Dit doe je voordat je daadwerkelijk geld uit gaat geven als het even kan.

Als er interesse is kan je zorgen dat mensen zich inschrijven. Dit zal later helpen met financiering, aangezien je data beschikbaar hebt voor investeerders dat er vraag naar je app is. Je kunt laten zien dat jouw idee echt werkt.

De strategie voor de volgende stap?

Als je een idee hebt dat interesse heeft gewekt en je geld beschikbaar hebt ga je pas verder. De volgende stap is om uit te zoeken wat de belangrijkste functies van jouw mobiel app idee gaan worden. Denk ook alvast na over eventuele leuke functies voor op de lange termijn.

Zoek vervolgens een manier om deze belangrijke functies zo effectief mogelijk te gaan ontwikkelen. Hierbij heb je waarschijnlijk hulp nodig, afhankelijk van het budget. Waar je op moet letten is dat je niet een product ontwikkeld dat meer kost dan nodig is, dat vervolgens door niemand gebruikt wordt. Het doel is nu nog: zo min mogelijk geld uitgeven.

Een van de makkelijkste manieren om geld te verspillen is wanneer je denkt te weten hoe het eindproduct er uit gaat komen te zien aan het begin van het process. Ga er niet vanuit dat je het eindproduct al precies kent. Er zal veel veranderen, vooral in deze markt, waar technologie, trends en mensen snel veranderen.

Conclusie

Ontwikkel dus een MVP, ontwikkel een beta versie en leer zoveel mogelijk. Met deze informatie en feedback kun je verder blijven ontwikkelen. Dit process gebeurt met veel van de bekende apps die op dit moment beschikbaar zijn. Deze apps voegen updates en functies toe, op basis van feedback van de gebruikers. Gedurende het proces zorgen ze er natuurlijk ook voor dat bugs en problemen worden verholpen.

Het idee is om een goede basis te ontwikkelen van je mobiel app idee. Leer gedurende het proces en zorg voor de juiste updates.

Dit is informatie voor iedereen die een goed mobiel app idee heeft en die geïnteresseerd is om dit idee te (laten) ontwikkelen. Of je nu een groot budget hebt of niet, het begint met de simpele taak om het idee te Googlen. Het is erg belangrijk om dit onderzoek niet over te slaan, aangezien je op zoek bent of het idee daadwerkelijk de moeite waard is om in te investeren.


Nog steeds niet helemaal duidelijk?

Ik help je graag met al je vragen. Je mag me altijd even bellen of mailen.