app design uitbesteden

Geld besparen door het app design uit te besteden

Projecten waarbij een klant geld probeert te besparen door het app design zelf of in-house te ontwerpen overschrijden vaak het budget. Wanneer een klant geld betaalt voor het app design zal vaker binnen het budget liggen. Waarom is dit zo?

Wanneer veel ervaring en kennis beschikbaar is bij het ontwikkelen en ontwerpen van mobiele apps, zal dit efficiënter verlopen. Door veel ervaring worden de veelvoorkomende problemen die gepaard gaan met een bepaald platform vermeden.

Met deze kennis kan je potentiële problemen vaak al voorkomen tijdens de ontwerpfase voordat het veel geld gaat kosten. Een aantal van deze problemen zijn: geen gebruik maken van “gratis” platform functies, niet voldoende gebruik maken van gebruikers om te testenen het toepassen van onnodig dure User Interface (UI) aanpassingen. Een team die ervaring heeft, kan deze problemen tijdens de ontwerpfase oppakken.

Op dezelfde manier waarop een ontwerper in een uur designen een week ontwikkelen kan bepalen, kan een ontwerper kan deze tijd drastisch verminderen binnen een paar minuten door de juiste vragen te stellen. Door gebruik te maken van zijn ervaring met andere apps en door betere oplossingen voor te stellen.

Met de kennis die wij hebben opgedaan bij Glamorous Goat willen we een aantal design elementen bekijken die kunnen leiden tot problemen. Door het app design uit te besteden kun je veel geld besparen op de ontwikkeling.

1. Non-Native UI conventies

Native iOS en Android component bibliotheken bieden veel navigatie functionaliteit gratis aan. Deze hangen samen met de platform conventies die gebruikers al begrijpen. Wanneer een ontwerp gebruik maakt van: radio buttons, dropdowns, “hamburger” menu’s en andere elementen die vaak voorkomen op web maar niet ideaal zijn voor mobiele apps, is het vaak een signaal dat het ontwerp meer gericht moet zijn op mobiel. Zelfs vormgeving kan hierbij van belang zijn. Als een ontwerpsysteem, de bediening een klein beetje veranderd naar de standaard vormgeving, is er vaak de mogelijkheid om ontwikkeltijd te besparen. Dit is mogelijk door een design wat zich richt op het beter gebruikmaken van het platform.

2. Vloeiende tekst

Web en print ontwerpers zijn gewend om gebruik te maken van een text layout engine. Deze maken het makkelijk om tekst te bewegen rondom: buttons, plaatjes en andere pagina elementen. Dit is mogelijk in native apps, maar vergt vaak veel meer tijd bij web apps. Daarnaast is dit een gebruikelijk signaal dat een app is ontworpen met een web of print mentaliteit.

3. Ongebruikelijke navigatie

Sommige apps, zoals Snapchat zetten zichzelf apart van de concurrentie door gebruik te maken van een ongebruikelijk ontwerp . In de meeste gevallen is het beter om bekende native drill downs en tab bars te gebruiken. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden om jezelf visueel te onderscheiden van de competitie zonder de gebruiksvriendelijkheid aan te passen.

4. Offline sync

Offline sync is een functie die vaak voorgesteld wordt voor de 1.0 versie. Het is beter om dit later pas te implementeren. In sommige gevallen is deze functie noodzakelijk. Neem als voorbeeld een app die voornamelijk wordt gebruikt in de wildernis. Hierbij zullen echter substantiële kosten bij komen kijken als je kijkt naar de extra ontwikkeling en ontwerp taken die hierbij komen kijken. Denk aan: error afhandeling, conflict resolutie, sync status reporting en alle andere details die komen kijken bij een “offline mode”.

5. Welkomst tour

Een veel voorkomend probleem bij een ontwerp dat wordt voorgesteld door teams die nieuw zijn met mobiel, is om de overstap van ingewikkelde of onduidelijke functionaliteiten te verzachten door een “tour” aan te bieden wanneer je de app voor het eerst opstart. Het lijkt minder werk om een “tour” te geven bij het opstarten, maar een scherm gevuld met tekst wordt vaak overheen gelezen. Daarnaast lost een tour geen gebruikersproblemen op. Er zal altijd tijd besteed moeten worden om ervoor te zorgen dat elke interactie duidelijk en begrijpelijk is.

Betere app ontwikkelen

Het maakt niet uit hoe nieuw het team is om mobiele apps te ontwerpen. Vast en zeker is er een enorme hoeveelheid inzicht en product kennis die gebruikt kan worden tijdens het proces. Het ontwerpen van een nieuwe app draait om samenwerking. Dit geldt met name voor teams die een achtergrond hebben met print of web designs. Wanneer je tijdens jouw app design tegen een van deze punten aanloopt, helpen we bij Glamorous Goat graag jouw design naar een volgend niveau te brengen.


Nog steeds niet helemaal duidelijk?

Ik help je graag met al je vragen. Je mag me altijd even bellen of mailen.