app screenshots gebruiken voor ASO

Hoe kun je app-screenshots gebruiken voor ASO?

Volgens Apple zijn zoekopdrachten verantwoordelijk voor 65% van de App Store downloads. De meeste mensen zullen jouw app vinden, omdat ze gezocht hebben naar een app die voldoet aan hun vereisten. Mensen zullen allemaal overtuigd moeten worden om jouw app te downloaden. Dat gebeurt natuurlijk alleen als de pagina in de App Store overtuigend is.

Goede screenshots helpen om de potentiële gebruiker te overtuigen. Nadat mensen de screenshots van de App Store hebben bekeken moeten ze een goed idee hebben wat jouw app doet, hoe het werkt en aanvoelt. Simpel gezegd, screenshots helpen gebruikers in te beelden hoe zij zichzelf de app zien gebruiken.

Hoe moet je het zien?

Het vinden van een nieuwe woning gaat tegenwoordig anders dan tien jaar geleden. Vroeger moest je een makelaar vinden, vrij nemen van werk en dan verschillende woningen bezichtigen. Tegenwoordig kun je een website (bijvoorbeeld Funda.nl) bezoeken zonder van de bank af te komen en zo woningen bekijken die voldoen aan jouw wensen.

De beste advertenties laten duidelijk zien hoe de woning eruitziet en aanvoelt. Met een paar foto’s kun je makkelijk zien hoe de indeling van een woning is, zonder dat je dit zelf moet uitvogelen. Goede foto’s leiden je door de woning heen. Je komt binnen in de hal, stapt vervolgens de woonkamer in en je staat binnen een paar stappen in de keuken. Door het bekijken van deze foto’s kun je goed inbeelden hoe de woning er uit ziet.

Laat de belangrijkste functies zien

Het is belangrijk om te bedenken wat voor gevoel je wilt overbrengen met de app screenshots. Daarnaast helpen screenshots om aan te tonen hoe gebruikers hun doelen kunnen bereiken.

Dat klinkt makkelijker gezegd dan gedaan, vooral als je een app hebt met veel functionaliteiten. Kijk daarom goed naar wat de belangrijkste functies van de app zijn. Als iemand jou vraagt: ‘Wat voor app heb je ontwikkeld?’ Hoe antwoord je dan in 1 zin?

Als je dit toepast zal je het beter doen dan de concurrentie!

App preview video

Het is belangrijk om te vermelden dat het ook mogelijk is om een video toe te voegen bij de screenshots. Hiermee kun je ook een deel van de werking van de app laten zien. Meer over het gebruik van een preview video? Lees dan onze blog ‘ASO: preview video wel of niet nodig?’.


Nog steeds niet helemaal duidelijk?

Ik help je graag met al je vragen. Je mag me altijd even bellen of mailen.