Wat betekent Responsive Layout?

Bij Responsive Layout wordt de lay-out van een app wordt automatisch aangepast aan het formaat van het apparaat waarop de app wordt gebruikt, zoals een smartphone of tablet. Hierdoor is de app gebruiksvriendelijk en makkelijk te lezen op elk apparaat.

Er zijn verschillende manieren om een responsive layout te realiseren. Dit kan in de native programmeer programma’s van Apple (Xcode) en Google (Android Studio). Of zoals met behulp van flexbox of grid-layouts in CSS in het geval van een web-app. Het doel is om ervoor te zorgen dat de app er op elk apparaat mooi uitziet, zonder dat de gebruiker het scherm hoeft te schalen of te scrollen om de content te kunnen zien.

Een responsive layout is belangrijk voor de gebruiksvriendelijkheid van de app. Als de lay-out niet responsive is, dan is de kans groter dat gebruikers de app niet meer gebruiken of beoordelen als onnodig ingewikkeld. Daarom is het belangrijk om de lay-out aan te passen aan het apparaat, zodat de gebruiker een optimale ervaring heeft.

In de praktijk wordt een responsive layout getest op verschillende apparaten en resoluties om ervoor te zorgen dat de app er op elk apparaat mooi uitziet en gebruiksvriendelijk is. Dit is een onderdeel van het proces van Quality Assurance en is belangrijk om ervoor te zorgen dat de app een goede beoordeling krijgt van gebruikers.

Nog steeds niet helemaal duidelijk?

Ik help je graag met al je vragen. Je mag me altijd even bellen of mailen.