Wat is een Mobile Backend as a Service (MBAAS)?

Een service die app-ontwikkelaars helpt bij het opzetten en beheren van de achtergrondcomponenten van een mobiele app, zoals gegevensopslag, authenticatie, push-notificaties en andere functies.

MBaaS is een cloud-based service, wat betekent dat ontwikkelaars niet hoeven te bekommeren over infrastructuurbeheer, omdat alles wordt gehost door een derde partij.

Met MBaaS kunnen ontwikkelaars zich richten op het ontwikkelen van de front-end van een app en de gebruikerservaring, zonder zich zorgen te hoeven maken over het beheer en de onderhoud van de backend. Het bespaart tijd en middelen, omdat ontwikkelaars niet hoeven te investeren in complexe infrastructuur.

MBaaS biedt ook flexibiliteit en schaalbaarheid, omdat het platform automatisch mee kan groeien met de groei van de app. Dit maakt het ideaal voor snelgroeiende start-ups of ondernemingen die snel mobiele apps willen ontwikkelen.

Tenslotte maakt MBaaS het makkelijker om apps te integreren met andere services en tools, zoals sociale media, analyse en beveiliging, wat bijdraagt aan een soepelere ontwikkeling van de app.

Nog steeds niet helemaal duidelijk?

Ik help je graag met al je vragen. Je mag me altijd even bellen of mailen.