Wat betekent Forking?

Forking is een proces bij app ontwikkeling waarbij een bestaande codebron (bijvoorbeeld een open source project) wordt gekopieerd en vervolgens wordt aangepast en doorontwikkeld. Hierbij ontstaat er een nieuwe versie van de codebron.

De term “forking” is afgeleid van de beeldspraak van een tak die van een hoofdtak afsplitst. Zoals een tak afsplitst van een boom en verder groeit en ontwikkelt, zo ontwikkelt de nieuwe codebron zich verder van de oorspronkelijke codebron.

Forking kan gebruikt worden om bepaalde functies of verbeteringen toe te voegen aan een bestaande app, of om een nieuwe app te creëren op basis van een bestaande codebron. Hierdoor kunnen ontwikkelaars veel tijd besparen omdat ze niet alles opnieuw hoeven te coderen.

Het is belangrijk om te onthouden dat forking en het gebruik van open source code bepaalde regels en verantwoordelijkheden met zich meebrengen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je de licentie van de codebron begrijpt en opvolgt en credit geeft aan de oorspronkelijke auteur(s) van de code.

Nog steeds niet helemaal duidelijk?

Ik help je graag met al je vragen. Je mag me altijd even bellen of mailen.