Wat is een Edge Case?

Edge cases zijn specifieke situaties waarin je app moet functioneren, buiten de gebruikelijke en verwachte omstandigheden.

Ze kunnen voorkomen wanneer gebruikers onverwachte acties uitvoeren of wanneer het apparaat in extreme omstandigheden is.

Om een app robuust te maken, moeten app-ontwikkelaars zich concentreren op het testen van edge cases. Hierdoor kunnen ze ervoor zorgen dat de app correct functioneert in elke situatie, zelfs wanneer iets niet volgens plan verloopt. Dit zorgt voor een betere gebruikerservaring en verhoogt de betrouwbaarheid van de app.

Bijvoorbeeld, als je een weer-app ontwikkelt, is het belangrijk om te testen hoe de app reageert wanneer er geen internetverbinding is. Een ander voorbeeld is wanneer een gebruiker probeert een foto te uploaden die groter is dan de toegestane grootte, of wanneer de batterij van het apparaat bijna leeg is.

Het testen van edge cases is een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van een app, omdat het de kwaliteit en de betrouwbaarheid van de app verhoogt.

Nog steeds niet helemaal duidelijk?

Ik help je graag met al je vragen. Je mag me altijd even bellen of mailen.