Wat is een Badge?

Een Badge is een klein icoon of cijfer dat getoond wordt op het startscherm of in de meldingen van een app, en aangeeft dat er nieuwe informatie beschikbaar is.

Bijvoorbeeld, als er een nieuwe e-mail is binnengekomen, kan er een Badge getoond worden op de app-pictogram van de e-mail-app, aangevend dat er één nieuwe e-mail is.

Badges worden gebruikt om gebruikers op de hoogte te houden van updates of nieuwe informatie die beschikbaar is in de app, zonder dat ze de app hoeven te openen. Het is een effectieve manier om gebruikers op de hoogte te houden van acties die ze moeten ondernemen, en om de aandacht van de gebruiker te vestigen op specifieke onderdelen van de app.

Bij app-ontwikkeling is het belangrijk om badges juist te implementeren, zodat ze niet storend of vervelend zijn voor gebruikers. Dit betekent bijvoorbeeld dat er geen constant veranderende Badges getoond worden, of dat er niet te veel Badges tegelijk zijn.

Samengevat, Badges zijn kleine pictogrammen die gebruikt worden om gebruikers op de hoogte te houden van nieuwe informatie of updates in de app, en zijn een belangrijk onderdeel van de gebruikersinterface en de gebruikerservaring.

Nog steeds niet helemaal duidelijk?

Ik help je graag met al je vragen. Je mag me altijd even bellen of mailen.