Wat is een App Review?

Een team van reviewers gaat de app beoordelen op verschillende aspecten op naleving van de richtlijnen van de app store. Dit proces kan enkele dagen of zelfs weken duren.

Het app review proces is een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling en distributie van een app. Het proces begint wanneer een app ontwikkelaar hun app indient bij een app store zoals Google Play of de App Store.

Vervolgens zal de app store een team van reviewers de app beoordelen op verschillende aspecten, zoals de gebruiksvriendelijkheid, de prestaties, de veiligheid en de naleving van de richtlijnen van de app store.

Als de app wordt goedgekeurd, zal deze worden geplaatst in de app store en beschikbaar gemaakt voor gebruikers om te downloaden. Als de app niet wordt goedgekeurd, zal de ontwikkelaar worden geïnformeerd over de redenen en kunnen ze de app aanpassen en opnieuw indienen voor review.

Het app review proces is bedoeld om te zorgen dat apps van hoge kwaliteit beschikbaar zijn voor gebruikers en om te helpen bij het beschermen van de gebruikers tegen apps die gevaarlijk of onveilig zijn.

Let goed op dat je op tijd begint met het app review proces, om zo problemen in een vroeg stadium te kunnen oplossen en zo vertraging te voorkomen.

Nog steeds niet helemaal duidelijk?

Ik help je graag met al je vragen. Je mag me altijd even bellen of mailen.