Wat betekent DRY (Don’t Repeat Yourself)?

DRY is een belangrijk principe in app ontwikkeling. Het betekent dat je je code zo efficiënt mogelijk moet schrijven en duplicatie moet vermijden.

Dit betekent dat elke stuk code dat je gebruikt in je app, alleen moet worden geschreven op één plek. Hierdoor is je code beter te onderhouden en minder gevoelig voor fouten.

DRY stelt je in staat om veranderingen in je code snel en eenvoudig uit te voeren. Als je de code op één plek hebt, hoef je het niet op meerdere plekken aan te passen. Dit bespaart je tijd en energie, en maakt het ook makkelijker om de app te testen.

DRY wordt vaak gebruikt in combinatie met andere methoden zoals het gebruik van libraries of frameworks. Hierdoor kun je efficiënter code schrijven en de ontwikkeling van de app versnellen.

Ten slotte is DRY belangrijk voor de kwaliteit van je code. Het betekent dat je code leesbaar, beter te onderhouden en minder gevoelig voor fouten is. Dit leidt tot een betere app-ervaring voor de gebruikers en een betere uitstraling voor je bedrijf.

Nog steeds niet helemaal duidelijk?

Ik help je graag met al je vragen. Je mag me altijd even bellen of mailen.