Wat is de Blockchain?

Blockchain is een digitale technologie waarmee informatie wordt opgeslagen en verzonden via een netwerk van decentrale computers.

In tegenstelling tot traditionele databases, wordt informatie in blockchains opgeslagen in blokken en niet bij één centrale autoriteit. Dit maakt het veel moeilijker om gegevens te manipuleren of te veranderen.

Blockchain-technologie is oorspronkelijk ontwikkeld voor de cryptocurrency Bitcoin, maar wordt nu ook gebruikt voor andere doeleinden, zoals bijvoorbeeld in de app-ontwikkeling. In app-ontwikkeling kan blockchain gebruikt worden om informatie op een veilige en gedecentraliseerde manier op te slaan en te verzenden, wat de beveiliging en de betrouwbaarheid van de app verhoogt.

Een voorbeeld van hoe blockchain gebruikt kan worden bij app-ontwikkeling is bijvoorbeeld in een app voor betalingen. In plaats van gegevens op te slaan bij een centrale bank, worden betalingen opgeslagen en verzonden via een blockchain, wat de betrouwbaarheid en de beveiliging van deze transacties verhoogt.

Samengevat, blockchain is een digitale technologie waarbij informatie wordt opgeslagen en verzonden via een netwerk van computers in plaats van bij één centrale autoriteit, en kan worden gebruikt bij app-ontwikkeling om informatie op een veilige en gedecentraliseerde manier op te slaan en te verzenden.

Nog steeds niet helemaal duidelijk?

Ik help je graag met al je vragen. Je mag me altijd even bellen of mailen.