Wat is Open Graph?

Open Graph is een technologie die ontwikkeld is door Meta (Facebook) en wordt gebruikt om webpagina’s te integreren met sociale media-platformen.

Het maakt het mogelijk om te bepalen hoe een pagina eruit ziet en hoe deze wordt gepubliceerd wanneer deze op sociale media-platformen wordt gedeeld.

Open Graph maakt gebruik van meta-tags, die in de HTML-code van een webpagina worden opgenomen, om informatie over de pagina te bepalen, zoals de titel, omschrijving en afbeelding. Wanneer een gebruiker een pagina deelt op sociale media, wordt deze informatie gebruikt om het uiterlijk van de gedeelde link te bepalen.

Door het gebruik van Open Graph kunnen app-ontwikkelaars controle uitoefenen over hoe hun pagina’s eruit zien en worden gedeeld op sociale media-platformen. Hierdoor kunnen zij zorgen voor een betere gebruikerservaring en de zichtbaarheid van hun pagina vergroten.

Open Graph wordt breed ondersteund door sociale media-platformen, waaronder Facebook, Twitter, LinkedIn en Google+. Dit betekent dat app-ontwikkelaars eenvoudig kunnen integreren met verschillende platformen en hun gedeelde inhoud op een consistente manier kunnen weergeven.

Op deze manier maakt Open Graph het eenvoudiger voor app-ontwikkelaars om de bekendheid en populariteit van hun apps te vergroten, door hen te helpen hun inhoud op een aantrekkelijke manier te integreren en te delen op sociale media-platformen.

Nog steeds niet helemaal duidelijk?

Ik help je graag met al je vragen. Je mag me altijd even bellen of mailen.