Wat betekent Interaction Design?

Interaction Design is een deelgebied binnen User Experience (UX) Design dat zich richt op de interacties tussen gebruikers en digitale producten, zoals apps.

Het doel van Interaction Design is om een intuïtieve en gebruiksvriendelijke ervaring te creëren voor de gebruiker door middel van visuele feedback, navigatie en feedback bij het uitvoeren van bepaalde acties.

Interaction Designers bekijken hoe de gebruiker een app of product gebruikt, hoe ze navigeren en wat ze verwachten tijdens het gebruik. Hierdoor kunnen zij bepalen welke interacties nodig zijn en hoe deze op een logische en gebruiksvriendelijke manier geïmplementeerd kunnen worden. Dit kan bijvoorbeeld door de plaatsing van knoppen, animaties en andere visuele elementen die de gebruiker helpen bij het uitvoeren van acties.

Interaction Design is belangrijk omdat het de gebruikservaring en tevredenheid van de gebruiker bepaalt. Een slechte interactie kan leiden tot frustratie en een slechte beoordeling van de app, terwijl een goede interactie kan bijdragen aan een positieve ervaring en aanbeveling aan anderen.

Bij het ontwerpen van interacties is het belangrijk om de context van de gebruiker in acht te nemen, zoals hun locatie, doelen en verwachtingen. Hierdoor kan Interaction Design een belangrijke bijdrage leveren aan de gebruiksvriendelijkheid en het succes van een app.

Meer weten?

Wil je meer weten over User Experience (UX) en User Interface (UI)? Neem dan vooral een kijkje in onze blogs.

Nog steeds niet helemaal duidelijk?

Ik help je graag met al je vragen. Je mag me altijd even bellen of mailen.