overstappen naar een nieuwe app ontwikkelaar

Overstappen naar een nieuwe app ontwikkelaar?

Soms is het noodzakelijk om over te stappen naar een ander mobiel app ontwikkelingsbedrijf. De reden hiervoor kan variëren van: een verandering in bedrijfsmodel, schaalbaarheid, prestatieproblemen of een ander probleem waardoor de huidige samenwerking niet goed verloopt. In dit artikel zullen we bekijken hoe je de transitie naar een nieuw mobiele app ontwikkelingsbedrijf kan doorlopen met zo weinig mogelijk risico’s.

Waarom zou je overstappen naar een nieuwe app ontwikkelaar?

Verschillende redenen kunnen er toe leiden om over te stappen. De meest voorkomende zijn:

  • Prestatieproblemen – je huidige mobiele app ontwikkelaar biedt niet de kwaliteit of aandacht die gewenst is.
  • Schaalbaarheid problemen – Het app ontwikkelingsbedrijf is niet instaat om snel genoeg te groeien en ontwikkelingen aan te bieden die de huidige markt vraagt.
  • Waarde – Je hebt onderzoek gedaan naar de waarde die het huidige bedrijf toevoegt. Uit dit onderzoek blijkt dat er betere mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf
  • Offshore vs. Lokaal – Het huidige bedrijf is volledig offshore. Er ontstaat behoefte naar een lokaal of onshore bedrijf. Of juist andersom.
  • Jouw huidige bedrijf heeft zijn bedrijfsmodel gewijzigd.

Ongeacht de reden om van mobiel app ontwikkelingsbedrijf te veranderen zijn de redenen vaak dat het huidige bedrijf niet meer past bij jouw bedrijf.

Hoe kan je de transitie succesvol laten verlopen?

De transitie succesvol doorlopen kan moeilijker zijn naarmate de relatie met het huidige bedrijf beter is. Naar waarschijnlijkheid zijn er twee scenario’s waar je tegenaan zult lopen:

  1. Je hebt een goede relatie met jouw huidige bedrijf, maar je maakt verandering omdat het app ontwikkelingsbedrijf zijn bedrijfsmodel heeft veranderd.
  2. De relatie met het huidige bedrijf is slecht en je veranderd omdat ze niet de prestatie leveren die afgesproken is.

In het eerste geval zal jouw huidige bedrijf weten dat je veranderd van mobiele app ontwikkelingsbedrijf en in het beste geval kunnen ze je helpen met de transitie. Als het mogelijk is moeten jouw huidige en nieuwe bedrijf elkaar ontmoeten. Dit helpt bij een betere transitie. Informatie, documentatie, code en vereisten kunnen makkelijker worden over gedragen.

Als je een slechte relatie hebt met jouw app ontwikkelingsbedrijf zal je waarschijnlijk niet vertellen dat je van bedrijf veranderd tot het laatste moment. Je moet jezelf beseffen dat ze belangrijke informatie omtrent jouw bedrijf in handen hebben. De kans zal klein zijn, maar ze kunnen proberen om jouw project te saboteren.

Wanneer je jouw relatie hebt bekeken en in welk scenario je waarschijnlijk terecht komt, kan je beginnen met de transitie. Tijdens het begin van de transitie moet je zorgen dat het nieuwe bedrijf op zijn minst een aantal dagen bij jou op kantoor komt werken. Hierdoor kunnen ze de uitdagingen bekijken, bekend worden met het team en problemen bekijken die naar voren zijn gekomen met het andere app ontwikkelingsbedrijf.

Het transitieproces

1. Documentatie en architectuur

De architecten en bedrijfsanalisten van jouw nieuwe mobiele app ontwikkelingsbedrijf zullen beginnen met het schrijven van de documentatie, flow diagrammen etc. Als de relatie met jouw huidige app ontwikkelingsbedrijf goed is kunnen ze met het nieuwe bedrijf informatie uitwisselen. Als dit niet het geval is, moet het nieuwe bedrijf zelf actief zaken verzamelen van jouw bedrijf.

2. Geautomatiseerde testscripts en code deep dive

Door het schrijven van geautomatiseerde testscripts die elk onderdeel van jouw app apart testen is het mogelijk voor het nieuwe bedrijf om de problemen van de app te analyseren en bekend te worden met de code. Daarnaast kan het nieuwe bedrijf onmiddellijk waarde toevoegen en de tijd verkorten die nodig is voor extra ontwikkelingswerk zoals nieuwe features. De ontwikkelaars kunnen op dit moment starten om bestaande bugs te verhelpen in de app.

3. Het bouwproces

Het team dat het product gaat leveren moet er voor zorgen om te beginnen met het bouwprocess en de infrastructuur die nodig is om het product te lanceren. Hierbij kan gebruik worden gemaakt van verschillende project management tools, Hockey App, Bitbucket, test platformen en meer. Wanneer direct met process wordt gestart is het mogelijk om bij de lancering van de app er voor te zorgen dat er geen procedurele en infrastructuur vertraging is.

Met deze aanpak kunnen alle fundamentele aspecten van het project snel worden aangepakt. Dit zorgt ervoor dat er minder risico’s ontstaan wanneer er van mobiel app ontwikkelingsbedrijf wordt gewisseld en er verminderd vertraging opgelopen wordt.

Conclusie

Om de transitie naar een nieuw mobiel app ontwikkelingsbedrijf zonder problemen te doorstaan is het belangrijk om goed voorbereidend werk te doen. In het beste geval heb je een goede relatie met jouw huidige mobiele app ontwikkelingsbedrijf en kunnen ze helpen bij de transitie. In de meeste gevallen zal je zelf, samen met het nieuwe bedrijf de verandering moeten doorlopen.


Nog steeds niet helemaal duidelijk?

Ik help je graag met al je vragen. Je mag me altijd even bellen of mailen.